CvA wil impasse Cao gemeenten doorbreken

26/04/2010 21:26

VNG

Het College voor Arbeidszaken (CvA) van de VNG nodigt de vakbonden deze week uit voor een nieuw overleg over de Cao-gemeenten. Het CvA wil een ultieme poging doen om met de bonden te komen tot een Cao voor gemeenteambtenaren.

Nederland verkeert in een economische crisis. Deze crisis gaat aan gemeenten niet voorbij. Tegelijkertijd krijgen gemeenten te maken met een grote uitstroom van oudere medewerkers. Dit betekent dat er lokaal keuzes gemaakt moeten worden. Bij de uitwerking van deze keuzes is een vruchtbare samenwerking tussen werkgevers en werknemers onontbeerlijk. Gemeenten staan voor veel uitdagingen. Om deze voor burgers en bedrijven waar te kunnen maken moeten werkgevers en werknemers samen aan de slag.

Het CvA vindt het daarom belangrijk dat de onzekerheid over de Cao niet langer voortduurt. Het CvA nodigt de vakbonden nog deze week uit voor een nieuw overleg om een ultieme poging te doen een Cao te sluiten. Rust in de sector is van groot belang bij de grote opgaven waar gemeenten de komende jaren voor staan.

Den Haag, 26 april 2010