Groen!

CD&V moet snel duidelijkheid brengen

door Wouter Van Besien (Groen!) op 26 april 2010 in "Algemeen"

Deze regering met CD&V en Open VLD heeft 3 jaar nodig gehad om te beseffen dat ze niets kon beslissen: noch over de sociale dossiers, noch over de economische dossiers, noch op vlak van energie en al helemaal niet over het klimaat. Het land gleed langzaam verder af. Premier Leterme en zijn regeringspartijen verschuilden zich steevast achter BHV. Nu blijkt dat deze partijen zelfs niet eens kunnen beslissen over hoe de onderhandelingen over BHV aan te pakken.

De onafgewerkte werven van Leterme liggen braak: de justitiehervorming staat nergens, het pensioenbeleid raakte niet verder dan een groenboek, de manier waarop we asielzoekers onthalen kosten handenvol geld maar veroorzaakt vooral veel leed, op internationaal vlak maken we ons belachelijk en op vlak van leefmilieu verliest ons land alle geloofwaardigheid. De aanpak van de fiscale fraude die ons land tot 30 miljard euro zou kunnen opleveren, staat nergens. Na drie jaar geklungel, na keer op keer de mensen te hebben teleurgesteld, is het lijstje rampdossiers inmiddels eindeloos.

Politici worden betaald om oplossingen aan te reiken. Deze oplossingen heeft de federale regeringen niet aangereikt. Groen! voorzitter Wouter Van Besien kan maar een ding besluiten: "Vanuit de oppositie heb ik samen met Ecolo geprobeerd om ons land te verlossen van de BHV-wurggreep door een onderhandelde oplossing. Een akkoord zat erin. Federaal premier Leterme is er echter niet in geslaagd om zijn partners op een lijn te krijgen, de kans op een oplossing voor BHV is verkeken, de grote staatshervorming waar ons land en de drie gewesten zoveel nood aan hebben, is weg, de antwoorden op de noden van de mensen blijven uit. De grote verliezer zijn alweer de mensen die het moeilijk hebben."

Wouter van Besien: "De CD&V moet snel duidelijkheid brengen. Een noodregering is alleen zinvol als die genoeg slagkracht en zetels heeft om BHV op te lossen. Zoniet moeten we naar vervroegde verkiezingen."

Contact: Wouter Van Besien -
Deel Deel
Wouter Van Besien

Voorzitter Groen!