IKON

P E R S B E R I C H T

Duizenden fans op de bres voor behoud ´De Andere Wereld´ op Radio 1

Hilversum- Meer dan drieduizend mensen hebben binnen de afgelopen vier dagen via de site www.deanderewereldmoetblijven.nl aangegeven dat zij vinden dat De Andere Wereld van de IKON op Radio 1 moet blijven. En nog steeds stromen de steunbetuigingen binnen. De Radiodirectie van de NPO wil het programma van de zender afhalen ondanks dat het bijzonder goed scoort. Het programma met eigenzinnige binnenlandreportages, eigen buitenlandverslaggeving en eigen invalshoeken kan rekenen op veel steun in het land, blijkt uit de vele reacties.

Alle steunbetuigingen gaan gepaard met hartenkreten waarom het programma niet mag verdwijnen. IKON-directeur Martin Fröberg: "Iemand vindt dat de publieke omroep niet van 3 maal de Volkskrant moet veranderen in 3 maal het Algemeen Dagblad. Daarnaast vinden veel steunbetuigers dat het programma als geen ander belicht wat er gaande is in de wereld, met mooie reportages en interviews."

Bij de ondertekenaars van de oproep staan, naast veel bekende Nederlanders en wetenschappers, mensen uit het hele land die niet willen dat het programma verloren gaat. "Van buschauffeur tot hoogleraar, van huisvrouw tot artiest, iedereen ziet de meerwaarde van De Andere Wereld op Radio 1, dus op de FM-band die door iedereen te ontvangen is," aldus Fröberg.

Per uur komen er vijftig nieuwe adhesiebetuigingen bij. Fröberg: "Wat opvalt als rode draad door alle verhalen heen is, dat iedereen vindt dat wij een écht publieke omroep-programma maken dat door niemand anders wordt gemaakt. Ook teleurstelling dringt zich op. Zo schrijft iemand dat hij als het zo doorgaat wel begrijpt waarom er nog maar één publieke zender voor televisie en radio nodig is: omdat het allemaal eenheidsworst wordt."

Hilversum, 26 april 2010




IKON