Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima neemt rapport van Commissie Monitoring Talent naar de Top in ontvangst

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden neemt dinsdag 27 april in Den Haag het rapport van de Commissie Monitoring Talent naar de Top in ontvangst. In de Oude Zaal van de Tweede Kamer geeft voorzitter van de Commissie, A. Veenman een toelichting op de resultaten van de monitoring over vrouwen in topposities. Het rapport wordt ook aangeboden aan minister van Economische Zaken, M.J.A. Van der Hoeven en staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, J.M. van Bijsterveldt.

In mei 2008 ondertekenden toonaangevende organisaties uit het bedrijfsleven, overheid en de non-profit sector het Charter Talent naar de Top met als doel een hogere toestroom, doorstroom en het behoud van vrouwelijk talent in topfuncties. De onafhankelijke Commissie Monitoring Talent naar de Top ziet erop toe dat ondertekenaars van het Charter Talent naar de Top hun toezegging nakomen om daadwerkelijk meer vrouwen te laten doorstromen naar topposities.

De bijeenkomst staat in het teken van de voortgang die de ondertekenaars hebben geboekt, goede voorbeelden uit de praktijk en nieuwe inzichten in een succesvol diversiteitsbeleid binnen organisaties. Genodigden zijn vertegenwoordigers van de ruim 100 organisaties, ondertekenaars van de Charter Talent naar de Top.

Noot voor redacties (