Gemeente Lopik

Vaststellen bestemmingsplan `Ecozone Benschop'

In de raadsvergadering van dinsdag 27 april 2010 om 20.00 uur wordt het agendapunt `Vaststellen bestemmingsplan `Ecozone Benschop' besproken.

Het college stelt de raad voor een ecologische verbindingszone in de Lopikerwaard te realiseren. Hiervoor is een nieuw bestemmingsplan opgesteld dat aan de raad ter vaststelling wordt voorgelegd.

Het plangebied omvat de gronden vanaf Benedeneind Zuidzijde (tussen huisnummers 381 en 383) naar de Zuidzijdsekade, die is gelegen tussen het Benedeneind Zuidzijde en de Lopikerweg west. Hiervoor is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Dit nieuwe bestemmingsplan vervangt een gedeelte van het bestemmingsplan Landelijk Gebied dat op 12 juni 2007 door de gemeenteraad is vastgesteld en op 12 februari 2008 door Gedeputeerde Staten is goedgekeurd.

Overeenkomstig de wettelijke voorschriften heeft het bestemmingsplan van 28 januari 2010 tot en met 11 maart 2010 in ontwerp ter inzage gelegen. Het was gedurende deze periode tevens digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website. In deze periode is één zienswijze naar voren gebracht.

Het college stelt de raad voor deze zienswijze ontvankelijk, maar ongegrond te verklaren. Daarnaast stelt het college de raad voor het bestemmingsplan `Ecozone Benschop' bestaande uit de verbeelding (plankaart), regels (voorschriften) en de begeleidende toelichting vast te stellen.