Gemeente Lingewaard


Netwerkbijeenkomst zaken doen in Roemenië

Op dinsdag 27 april aanstaande organiseren de gemeente Lingewaard en Go4Agri International een netwerkbijeenkomst voor ondernemers met interesse om zaken te doen in Roemenië. Van 17.00 tot 19.00 bent u van harte welkom in café Het Moment te Huissen.

Aanleiding voor de bijeenkomst is de stedenband die de gemeente heeft met de Roemeense stad Mizil,
100 km ten noorden van Boekarest. Het Lingewaardse bedrijf Go4Agri is bezig met het opzetten van een gezamenlijk bedrijventerrein in Mizil, als invulling van het (economische) samenwerkingsverband van de partnergemeenten. Dit bedrijventerrein levert voor beide kanten winst op; het biedt Lingewaardse ondernemers nieuwe afzetmarkten en mogelijkheden om hun kennis te vermarkten, voor Mizil betekent de bouw van het bedrijventerrein een economische impuls in de hele regio.

Afgelopen maand brachten burgemeester De Vries, Theo de Beijer en Henk de Beijer van Go4Agri met een aantal Lingewaardse ondernemers een bezoek aan Mizil. Onder andere Willie Koenen (Bemap), Frans van Dalen (Wijnsowieso), Jos Janssen en Gerrit Hermsen (Janssen-Hermsen) en Theo Eeuwes (IDeeuwes) zien kansen voor hun bedrijf in dit project.

Tijdens de netwerkbijeenkomst zal Go4Agri meer vertellen over het bedrijventerrein en is een aantal ondernemers aanwezig om ervaringen te delen.

(Geplaatst: 20 april 2010)