Gemeente Borsele

Borsele geeft Duurzaamheidskrant uit

Inwoners van Borsele ontvangen vanaf 27 april de Duurzaamheidskrant. Met deze krant schenkt de gemeente aandacht aan allerlei onderwerpen rondom duurzaamheid: van natuur tot afval en van spaarlampen tot getijdenenergie. Omdat je volgens wethouder Conny Miermans (milieu) niet vroeg genoeg kan beginnen met duurzaamheid, reikt zij op vrijdag 23 april samen met Koos de Vuilnisman de eerste krant uit aan leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Reiger in Heinkenszand.

Koos de Vuilnisman laat aan de hand van de krant voorbeelden van duurzaamheid zien. Hij betrekt de kinderen erbij, geeft oplossingen om het afvalprobleem tegen te gaan en houdt een quiz. Met deze interactieve benadering wil Borsele laten zien dat duurzaamheid iets is voor iedereen. De gemeente geeft de krant uit, om inwoners tips te geven over energiebesparing, de mogelijkheden van subsidies uit te leggen en duurzame projecten in het zonnetje te zetten.

De Duurzaamheidskrant wordt bezorgd in de kernen. Inwoners van het buitengebied kunnen vanaf 27 april de krant raadplegen op deze webpagina of ophalen op het gemeentehuis in Heinkenszand.