Gemeente Haaksbergen


Werkonderbreking ambtenaren
21-04-2010 Werkonderbreking ambtenaren
Op 27 april 2010 van 14.00 uur tot 17.00 uur leggen medewerkers van de gemeente hun werk neer, omdat zij al vanaf juni 2009 geen CAO meer hebben. De gemeenteambtenaren komen in actie voor koopkrachtbehoud en werkzekerheid. Zij vinden het redelijk dat hun loon met 1,5 procent wordt verhoogd om de gevolgen van de inflatie op te vangen. De werkgevers bieden eenmalig 1 procent over het jaar 2010 en willen geen werkzekerheid bieden.

De gemeentewerf (locatie Electrostraat) is deze middag gesloten en ook de publieksbalie in het gemeentehuis is gesloten, behalve bij calamiteiten en uitzonderingen. Zo is het doen van een overlijdensaangifte bijvoorbeeld wel mogelijk. In het gemeentehuis en op het marktplein wordt een Open Huis gehouden. Op de markt is er om 14.00 uur een toespraak. Daarna kan het publiek de aanwezige brandweervoertuigen en de voertuigen van Openbare Werken bekijken en kunnen mensen in gesprek met de aanwezige brandweermensen en medewerkers van Openbare Werken.

Voor de kinderen is er een springkussen op het marktplein. In de hal van het gemeentehuis is er een koffiehoek voor publiek en kunnen mensen in gesprek met de medewerkers. De gemeentelijke publieksbalie is vanaf 17.00 uur tot 19.00 uur weer gewoon open voor de gebruikelijke avondopenstelling.