Gemeente Brummen


Op 27 april: afscheid én benoeming wethouders

(Oorspronkelijke publicatie datum: 21-04-2010)

De gemeenteraad komt op dinsdagavond 27 april voor een extra raadsvergadering bijeen. Dit met het doel de wethouders te benoemen die de komende vier jaar samen met burgemeester Joosten het college van burgmeester en wethouders gaan vormen. Ook wordt er één nieuw raadslid geïnstalleerd. De vergadering begint om 20.00 uur en vindt plaats in de raadzaal van de oude villa van het gemeentehuis in Brummen. Uiteraard is de vergadering openbaar.

De politieke partijen IPV en VVD zijn het recent eens geworden over een nieuw bestuursakkoord voor de periode 2010 tot en met 2014. Ook over de invulling van de wethoudersposten in het nieuwe college is overeenstemming bereikt. Lokale partij IPV stelt voor Louke van Wensveen en Frans Bruning als wethouder te benoemen en de VVD Bart Elbers en Greetje Verver. Van deze vier wethouderskandidaten is Bart Elbers op 11 maart 2010 als raadslid benoemd. Zijn plek wordt ingenomen door de heer Gert-Jan Scholten (VVD) uit Eerbeek. Hij wordt op 27 april door burgemeester Joosten als nieuw raadslid benoemd.

De vergadering op 27 april begint met het nemen van afscheid van de wethouders uit de vorige bestuursperiode. Dit zijn de heren Eef van Ooijen en Geert van Klinken en mevrouw Ria Aartsen-den Harder. Twee dagen later, op 29 april vanaf 15.30 uur, is er overigens nog een afscheidsreceptie voor hen. Deze vindt plaats in het gemeentehuis in Brummen.