Gemeente Echt-Susteren


Uitnodiging inloopavond Berkelaar/Maasbrachterweg op 27 april

Rijkswaterstaat start half mei met de werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe viaduct Berkelaar aan de Maasbrachterweg. Het huidige viaduct wordt vervangen omdat onder het viaduct op de A2 te weinig ruimte is voor de toekomstige uitbreidingen van de A2. De werk-zaamheden starten met de aanleg van een tijdelijke fietsbrug over de A2 naast het viaduct bij Berkelaar. De fietsbrug is nodig omdat op 5 en 6 juni het bestaande viaduct wordt verwijderd. Het nieuwe viaduct zal eind 2010 gereed zijn voor gebruik. Rijkswaterstaat organiseert een inloopavond om de omgeving te informeren over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Tevens kunnen vragen worden gesteld.

Â

Inloopavond
De inloopavond vindt plaats op dinsdag 27 april. De bijeenkomst wordt gehouden van 19.00 uur tot 21.00 uur in het Connect College aan de Maasbrachterweg 22 in Echt.

A2 Midden-Limburg
De komende jaren gaat bij de A2 in Limburg op meerdere plaatsen de schop in de grond. Dat is nodig om de files aan te pakken, bruggen te renoveren, groot onderhoud te plegen en voor een structurele uitbreiding van knooppunt Kerensheide. Al met al een flinke investering in de mobiliteit en bereikbaarheid van Limburg.

De volgende projecten zijn in voorbereiding en gaan in 2010 en 2011 in uitvoering:
⢠Spitsstrook St. Joost-Urmond in zuidelijke richting: start werkzaamheden maart 2010, geplande openstelling eind 2010; ⢠Spitsstrook Urmond-St. Joost in noordelijke richting (onderdeel van Spoedaanpakproject): start voorbereidende werkzaamheden medio 2010, geplande openstelling medio 2011;
⢠Renovatie van de Boogbrug A2 bij Beek: start werkzaamheden september 2010, geplande oplevering eind 2010;
⢠Renovatie van de Scharbergbrug A76 bij Stein: start werkzaamheden april 2011, geplande oplevering tweede helft 2011; ⢠Groot onderhoud A2 tussen Kelpen en Wessem: start werkzaamheden medio 2010, geplande oplevering eind 2010;
⢠Structurele uitbreiding van Knooppunt Kerensheide met een fly-over en de
verbreding van het weggedeelte Urmond-Geleen (A2-A76; onderdeel van Spoedaanpakproject): start werkzaamheden in 2011, geplande oplevering in 2013.

Â

Meer informatie

Meer informatie over A2 Midden-Limburg via www.rijkswaterstaat.nl/a2Â Weggebruikers worden via de media, www.vanAnaarBeter.nl en ter plaatse via gele borden over de werkzaamheden geïnformeerd.