Milieudienst Rijnmond

Dinsdag 27 april 2010, U kunt er ook bij zijn

22.04.2010 15:00
Communicatie en informatie

Laat u op dinsdagmiddag 27 april inspireren door de sprekers die aan het DCMR-openingssymposium hun medewerking toezegden. Het symposium is live te volgen. De link naar deze live-uitzending is dinsdag op de DCMR-site beschikbaar. De sprekers hebben stevige uitspraken beloofd.

Van VN-topman Yvo de Boer uit Washington DC tot de `baker' van de DCMR: milieuactivist en Tweede Kamer lid SP Remi Poppe delen hun visie over omgevingsbeleid. Beleid dat de kaders moet stellen voor de ontwikkeling en kwaliteit van onze leefomgeving en gezondheid en veiligheid moet waarborgen. De kwaliteit van de leefomgeving is ons gezamenlijk belang: burgers, bestuurders én bedrijfsleven.

De visie vanuit het bedrijfsleven komt in de persoon van Colette Alma, directeur Vereniging Nederlandse Chemische Industrie. Hoogleraar en directeur Bouwfonds Friso de Zeeuw belicht de impasse tussen milieu en gebiedsontwikkeling. Milieugedeputeerde provincie Zuid-Holland én DCMR-voorzitter Erik van Heijningen geeft zijn mening vanuit bestuurlijk perspectief en voormalig minister-president Ruud Lubbers besluit met een reflectie.

DCMR organiseert dit symposium `inspiratie' ter ere van de officiële opening van het nieuwe DCMR gebouw aan de Parallelweg 1 te Schiedam. Het aantal plaatsen van het symposium is beperkt. Daarom is een kleine groep DCMR-relaties uitgenodigd.

Programma

14.00 uur Ontvangst in gebouw DCMR, 1e etage
14.30 uur Jan van den Heuvel, directeur DCMR,
Welkom
14.40 uur Remi Poppe, Tweede Kamerlid SP,
'Wat was Rijnmond geweest zonder de DCMR'
15.00 uur Erik van Heijningen, Milieugedeputeerde provincie Zuid-Holland `Innovatie en decentralisatie in het omgevingsbeleid` 15.20 uur Yvo de Boer, Executive Secretary UNFCCC, 'Klimaatbeleid: de regio's aan zet'
Pauze

16.00 uur Friso de Zeeuw, directeur Nieuwe Markten Bouwfonds 'Randvoorwaarden voor nieuw omgevingsbeleid'
16.20 uur Colette Alma, directeur VNCI,
'Overheid en bedrijfsleven in het milieubeleid: naar nieuwe verhoudingen '
16.40 uur Ruud Lubbers, voormalig Minister President, 'Reflectie'
17.00 uur Jan van den Heuvel, directeur DCMR,
Afsluiting symposium

Het volledige programma met korte cv's van de sprekers vindt u hier .