Persuitnodiging: Lancering Zomerpostzegels met Hollandse helden:

23/04/2010 10:01

Nationaal Ouderenfonds

Mies, Ramses, Annie, Willy, Fanny en Dick strijden mee tegen eenzaamheid.

Het Nationaal Ouderenfonds nodigt u uit om op 27 april a.s. de overhandiging van de nieuwe Zomerpostzegels bij te wonen. In dit 75e jubileumjaar eert het Ouderenfonds samen met TNT Post 'Hollandse helden van toen en nu'. Mies Bouwman, Ramses Shaffy, Annie M.G. Schmidt, Willy Alberti, Fanny Blankers-Koen en Dick Bruna zijn afgebeeld op de Zomerpostzegels 2010. Tijdens de feestelijke emissie op 27 april met presentator Ursul de Geer zijn Mies Bouwman, Dick Bruna en familie van de overleden helden als Willeke Alberti aanwezig om samen met zo'n 50 ouderen te genieten van bijzondere tv-fragmenten en interviews met en over onze helden. De opbrengst van de Zomerpostzegels gaat naar projecten voor eenzame ouderen.

Thema Zomerpostzegels

Mies, Ramses, Annie, Willy, Fanny en Dick zijn onvergetelijk. Hun liedjes, boeken en andere prestaties spreken nog steeds tot de verbeelding en zullen bij velen warme en bijzondere herinneringen oproepen. Veel andere ouderen worden echter wel vergeten. Met de Zomerpostzegels vraagt het Nationaal Ouderenfonds aandacht voor alle ouderen in Nederland. Iedereen levert in zijn leven belangrijke prestaties, klein en groot, in de schijnwerpers maar vooral ook achter de schermen. Onze ouderen hebben hard gewerkt en ons land opgebouwd na de oorlog. Ook zij zijn Hollandse helden!

Het Nationaal Ouderenfonds

Het Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland die het moeilijk hebben, met concrete diensten en activiteiten. Het Ouderenfonds bestrijdt eenzaamheid en armoede onder ouderen. Daarnaast maakt zij zich sterk om de veiligheid te vergroten en een gezonde oude dag te bevorderen. Activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid. Zo maakt het Nationaal Ouderenfonds écht verschil in het leven van deze ouderen.

TNT post

TNT post is met de emissie van deze speciale postzegels sinds 1935 actief betrokken bij de doelstellingen van het Nationaal Ouderenfonds. Daarmee is TNT Post een voorloper in Nederland op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

De zegels zijn vanaf 27 april verkrijgbaar per velletje met zes verschillende postzegels. Daarnaast zijn verschillende wenskaarten te koop. Verkooppunten zijn: postkantoren, de vrijwilligersafdelingen van het Ouderenfonds, via de website www.ouderenfonds.nl en telefonisch (tel. 030-656 77 74).





http://www.ouderenfonds.nl