RTL Group

Prutswerk van 80.000 Euro in nieuwe 'S.O.S. Verbouwing' bij RTL 4

Sander Janson springt in de bres voor slachtoffers van hopeloos gestagneerde verbouwingen of ernstig verprutst opknapwerk. In nieuwe afleveringen van de RTL 4-programmaserie S.O.S. Verbouwing, die op dinsdag 27 april van start gaat, treedt Sander op als een confronterende bemiddelaar. Sander bezoekt in de eerste aflevering een jong gezin in hun voor tachtig mille verknoeide woning in Delft en inspecteert het nog steeds niet opgeleverde verbouwwerk waar Nadja uit Dordrecht al maanden tegenaan moet kijken.

Een gaslek in een niet geventileerde ruimte en een dakkapel dat aan alle kanten meer weg heeft van een vergiet. Dit is het resultaat van een verbouwing van maar liefst 80.000,- bij een gezin in Delft. De kwaliteit van het werk is in twee vernietigende rapporten met de grond gelijk gemaakt en tegen de aannemer loopt nu een gerechtelijke procedure. De tweeling van het gezin slaap noodgedwongen samen in één bed, anders worden ze door de lekkage regelmatig wakker met natte voeten. Het geheel is inmiddels een onoverzichtelijke puinhoop en tussen dit alles gaat Sander een oplossing zoeken.

De 28-jarige Nanda uit Dordrecht zit met de handen in het haar. De aannemer wil haar nieuwe appartementje maar niet afbouwen en opleveren. Wanneer Sander verhaal gaat halen bij het bedrijf, blijkt dat ook Nanda afspraken niet helemaal nakomt en nog onafgemaakte klussen op haar lijst heeft staan. Er moet eens flink tussen de partijen gepraat worden en een lijst met wie wat gaat doen zou een eerste stap naar de oplossing kunnen zijn.

Waar sta je als de aannemer met je geld is vertrokken, terwijl de verbouwing nog verre van opgeleverd is? Komt het ooit nog goed als de badkamerzaak failliet is gegaan en je al weken bij de buren moet douchen? En wat doe je als die betrouwbare klusjesman een regelrechte prutser blijkt te zijn, die alleen maar schade veroorzaakt? S.O.S. Verbouwing doet iedere week haar uiterste best om de helpende hand te bieden. Sander inspecteert, vergezeld door de goedgebekte verbouwingsexpert Lloyd Hahn, de puinhopen. Na het inventariseren van de schade, confronteren ze de betrokken aannemer, klusjesman of beunhaas met het werk. Dit alles met het doel om tot een voor iedereen acceptabele oplossing te komen.

Uitzending: RTL 4, wekelijks, vanaf dinsdag 27 april, tussen 20:30 en 21:30 uur.

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.