Partij één

26/04/2010 18:10

Partij één

Koersen op waarden: duurzaamheid, positiviteit, respect, verantwoordelijkheid, verbinding

Amsterdam, 26 april 2010. 'Partij één' doet officieel mee met de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni 2010. Dinsdag 27 april om 11:00 u. geeft Partij één een persconferentie in Nieuwspoort, Den Haag. U bent van harte welkom vanaf 10.30 u.

Wie is Partij één

Lijsttrekker is Yesim Candan, tevens initiatiefneemster van Partij één.

Partij één richt zich op de toekomst. Een toekomst vol kansen en mogelijkheden. Een positief geluid dat hard nodig is in een zich steeds verder politiek en maatschappelijk verhardend klimaat. Met positiviteit, een toekomstgericht en eigentijds ideeëngoed, begint verandering wat Partij één betreft vandaag. Partij één zet zich vanuit waarden in voor een betere samenleving. Een samenleving die gevormd wordt door een generatie die gelooft in én én. In de politiek samenwerken vanuit waarden in plaats vanuit etiketten zoals links of rechts. Meewerken in plaats van tegenwerken. Wat Nederland nodig heeft is ondernemerschap en idealisme. Met een duurzame toekomst - goed voor mens, dier en milieu. Met de kracht van diversiteit bouwen aan een krachtig en prachtig Nederland. Verbinden in plaats van polariseren.

Raad voor Openbaar Bestuur

Partij één voelt zich gesterkt door het advies van de Raad voor Openbaar Bestuur van 17 februari 2010: "De verticaal georganiseerde politieke instituties moeten nieuwe verbindingen met de burgers aangaan. Die opereren niet langs verticale, maar langs horizontale lijnen. De overgang van een partijendemocratie naar een publieksdemocratie is onontkoombaar." En "Politieke partijen moeten meer gaan opereren vanuit beginselen en waarden. Voor het parlement moet het politieke primaat niet heilig zijn, de kwaliteit van het democratisch proces telt evenzeer. Participatie van burgers moet over de hele linie worden vergroot. Media kunnen de kwaliteit van de meningsvorming op een hoger plan brengen. En burgerschapsvorming verdient nieuwe impulsen." Hiertoe is Partij één onder meer het Platform voor Nieuwe Politieke Discussie gestart. Wij roepen iedereen, van welke partij ook, op om mee te praten via partijeen.net

Opvallend veel vrouwen

De lijst wordt aangevoerd door vrouwen. Dit is een toevalstreffer. De achterban van partij één (vrouwen én mannen) heeft de beste kandidaten gekozen. Een keus voor kwaliteit en talent.

Partij één gaat uit kracht van de mens, de kracht van verbinding en de kracht van diversiteit.

Yesim Candan verwierf eerder landelijke bekendheid door onder meer het woord 'bicultureel' te introduceren ter vervanging van 'allochtoon'. Drie jaar geleden startte zij samen met een groep gelijkgestemde mensen een politieke netwerkorganisatie waaruit de ideeën voor Partij één zijn ontstaan.

Candan: "Ieder mens moet de kans krijgen zijn of haar talent ten volle te ontwikkelen en te benutten. Zo kan iedereen optimaal bijdragen aan een duurzame, evenwichtige samenleving."

Op partijeen.nl staan de kernwaarden, uitgangspunten en het ideeëngoed van waaruit Partij één de mensen in Nederland oproept om mee te werken aan een beter Nederland.





http://www.partijeen.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,