Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 27-04-2010

Poolse vrachtwagenchauffeur heeft 5X teveel alcohol

GOIRLE - De politie heeft gisteravond rond 23.30 uur een dronken Poolse vrachtwagenchauffeur van de weg gehaald. Agenten kregen de melding dat een vrachtwagencombinatie op de Rijksweg de A58 slingerend over de weg reed. Andere automobilisten durfden het voertuig niet in te halen. Op de Blaakweg richting Gilze troffen de agenten de combinatie aan. Het voertuig verplaatste zich van de linker rijstrook naar de vluchtstrook en weer terug. Het lukte de politie de combinatie te laten stoppen. Bij het aanspreken bleek dat de bestuurder, een 53-jarige Pool onder invloed verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij bijna vijf maal de toegestane hoeveelheid overschreed. De man had 1095 ug/l aan alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Wateroverlast verraadt hennepkwekerij

TILBURG - De politie trof gisteravond in een woning aan de
Wijboschstraat een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Aanleiding daartoe was een melding van wateroverlast bij de buurman. Via het ventilatierooster stroomde bij hem het water binnen. De politie stelde samen met de brandweer een onderzoek in, in de woning en trof op de eerste verdieping van het pand in twee kamers kwekerijen aan. Deze huisveste in totaal meer dan 200 planten. De bewoner, een 37-jarige Tilburger is aangehouden. De planten zijn in beslag genomen. Onderzoek wees uit dat de stroom voor de meter afgetapt werd.

Politie pakt Tilburgers op voor diefstal cq. heling fiets

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 14.00 uur in de Jan Heijnsstraat twee Tilburgers van 21 en 40 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal cq. heling fiets.

Een oplettende getuige meldde dat het tweetal zich in de
Alleenhouderstraat verdacht gedroeg. De mannen keken spichtig om zich heen en rommelden aan een gestalde fiets. De politie stelde een onderzoek en trof het tweetal in de Jan Heijnsstraat aan. Ze waren in het bezit van een fiets. Na controle bleek dat het voertuig sinds juni gesignaleerd stond. Beiden mochten mee naar het bureau. De fiets is in beslag genomen.

Politie pakt koper / looddief in de kraag

TILBURG - De politie heeft gisterochtend bij een bedrijf aan de Ledeboerstraat een 27-jarige Tilburger aangehouden. Een oplettende getuige meldde dat de man een hoeveelheid lood en koper te koop aanbood. Bij het zien van de goederen bleek dat ze afkomstig waren van diefstal uit hetzelfde bedrijf als waar de goederen aangeboden werden. De politie werd geïnformeerd en stelde een onderzoek in. Agenten troffen op het terrein de verdachte aan. Hij had zijn waren verzilverd met enkele honderden euro's. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het geld is in beslag genomen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 27-04-2010 9:30 | © Regio Midden en West Brabant |