Gemeente Hellevoetsluis


Poster Canon Voorne-Putten Rozenburg verspreid op scholen

Alle scholen op Voorne-Putten, primair én voortgezet onderwijs, hebben exemplaren ontvangen van de Canonposter Voorne-Putten Rozenburg. Deze poster, een geografische afbeelding van de Canon VPR, is ontwikkeld door het regionale cultuurproject `Voorne in alle Staten' in samenwerking met het Streekarchief VPR en financieel mede mogelijk gemaakt door `Stichting Centrum voor de Regionale Geschiedenis Jan de Baan' uit Spijkenisse.
Op de Canonkaart is zichtbaar op welke plekken de 40 belangrijkste gebeurtenissen uit onze roemruchte regionale geschiedenis hebben plaatsgevonden. En dat blijkt in veel gevallen dichterbij huis dan men zou verwachten.
`Voorne in alle Staten' heeft eerder de Canonwaaier gerealiseerd en deze beschikbaar gemaakt voor de middelbare scholen. Op basis van deze waaier wordt er nu in samenwerking met docenten lesmateriaal ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. Ook voor het primair onderwijs wordt er, op veler verzoek, nog dit jaar een Juniorcanon ontwikkeld. De Canonwaaier is inmiddels ook buiten de scholen een gewild object geworden.
Om aan de vraag tegemoet te komen is de waaier te koop bij het o.a. het Streekarchief VPR in Brielle en in de Bibliotheek in Hellevoetsluis. De waaier wordt verkocht tegen de kostprijs van EUR 4,99 . `Voorne in alle Staten' ontwikkelt in samenwerking met de regionale culturele instellingen, vrijwilligersorganisaties, scholen en inwoners van Voorne-Putten culturele en educatieve projecten waarbij de cultuurhistorie van ons eiland een belangrijke uitgangspunt is.

Voor meer informatie over Voorne in alle Staten mailt u naar n.wielen@hellevoetsluis.nl. Bezoek ook de website www.voornewiki.nl, de digitale schatkamer voor regionale historie, waaraan u zelf kunt bijdragen.

04/27/2010