Gemeente Maasgouw


"REGELING MEEDOEN" voor inwoners van de gemeente Maasgouw met een inkomen rond het minimum

De gemeente Maasgouw wil voorkomen dat inwoners, zowel jong als oud, met een inkomen rond het minimum sociaal geïsoleerd raken. Daarom heeft de gemeenteraad op 12 februari 2009 de Verordening declaratieregeling voorzieningen voor mensen met een inkomen rond het minimum in de gemeente Maasgouw vastgesteld.
Kortweg noemen we deze regeling de "Regeling Meedoen". Hierdoor is de oude declatieregeling sociaal-culturele activiteiten per 1 januari 2009 vervallen.

De nieuwe regeling biedt vooral aan kinderen uit gezinnen met een inkomen rond het minimum de mogelijkheid om deel te blijven nemen aan activiteiten in de samenleving. Echter ook voor volwassenen en vooral ook ouderen biedt de "Regeling Meedoen" allerlei mogelijkheden. De voorwaarden en mogelijkheden hiervan staan vermeld op onze website www.gemeentemaasgouw.nl/map (klik op de button Rechtopbijstand). Voor meer informatie en het doen van een aanvraag kunt u ook terecht bij het team Sociale zaken in het Publiekscentrum van de gemeente Maasgouw, Markt 36 te Maasbracht. Openingstijden: elke werkdag tussen 08.30 uur en 12.30 uur of na een telefonische afspraak: (0475) 85 25 89.

Let op: Eventuele bijdragen dienen aangevraagd te worden vóór 1 februari van het jaar volgend op het jaar waarop de kosten betrekking hebben.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00