Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van donderdag 22 april 2010

Ir. Jan-Jaak Polen aangeduid als projectleider BAM

De Vlaams regering heeft op voorstel van minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits Ir. Jan-Jaak Polen aangeduid als projectleider BAM. Hij zal instaan voor de uitwerking van de tunneloplossing, binnen de gestelde voorwaarden. Hij zal rapporteren aan de Stuurgroep. Voor de realisatie van het project binnen het kortst mogelijke tijdsbestek wordt een Werkcomité opgericht binnen de nv BAM dat bestaat uit de voorzitter van de raad van bestuur en de projectleider.

De Vlaamse Regering richt een
Stuurgroep
op, die samengesteld is uit de ministers van het ministerieel comité DAM of hun vertegenwoordigers, de voorzitter van de NV BAM en twee vertegenwoordigers van het college van de stad Antwerpen. Op deze wijze maakt de Vlaamse Regering duidelijk dat zij samen met de stad Antwerpen en de voorzitter van BAM het eigenaarschap van dit project opneemt cfr. de aanbevelingen van de commissie Berx.

De Vlaamse Regering stelt
Ir. Jan-Jaak Polen
aan
als projectleider
voor de uitwerking van de tunneloplossing, binnen de gestelde voorwaarden. Hij rapporteert aan de stuurgroep. De heer Polen beschikt over een zeer uitgebreide en toonaangevende expertise op het vlak van burgerlijke bouwkunde en kan bogen op een ruime ervaring als Afdelingshoofd betonstructuren en was tot de Beter Bestuurlijk Beleid-hervorming ook waarnemend directeur generaal van de toenmalige administratie ondersteunende studies en opdrachten. De heer Polen is tevens voorzitter van de NV Via Invest Vlaanderen, waar hij nauw betrokken is bij de aanpak van missing links in Vlaanderen. Dit betekent dat de heer Polen in die hoedanigheid ook ervaring heeft opgedaan met de financiering van PPS-projecten.

Om het project , zoals door de Vlaamse Regering gedefinieerd, te realiseren binnen het kortst mogelijke tijdsbestek wordt een Werkcomité
opgericht binnen de nv BAM dat bestaat uit de voorzitter van de raad van bestuur en de projectleider.

Met de instelling van het Werkcomité en de aanstelling van een Projectleider wil de Vlaamse Regering de uitwerking van de tunneloplossing op korte termijn mogelijk maken en, indien voldaan is aan de gestelde voorwaarden, ook overgaan tot verdere uitwerking met het oog op een zo spoedig mogelijke start der werken.

De Vlaamse Regering wenst voor deze opdracht een beroep te doen op de bestaande structuur en expertise van de NV BAM , daarbij uitgaand van het gegeven dat BAM een uitvoerend orgaan is van de Vlaamse overheid en ertoe gehouden is om de beslissingen van de Vlaamse Regering uit te voeren en dit in alle objectiviteit en transparantie en BAM met zijn experten, projectingenieurs en externe adviseurs over kennis en expertise beschikt die moet toelaten om deze opdracht op korte termijn en met de vereiste kwaliteit te realiseren;

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits wordt gelast om een operationeel plan met timing, budgetten en studietrajecten op te stellen en ter goedkeuring voor te leggen aan de Vlaamse Regering rekening houdend met de afspraken inzake Oosterweel zoals in de beslissing geformuleerd.

Persinfo:

Cybelle-Royce Buyck
woordvoerster van Vlaams minister Hilde Crevits

persdienst.crevits@vlaanderen.be
(mailto:persdienst.crevits@vlaanderen.be)

www.hildecrevits.be
(http://www.hildecrevits.be/)