Ingezonden persbericht


Eerste namen Siepel Festival Schoonoord bekend

Mooi Wark, BZB, WC Experience, ABBA Gold en Peter Koelewijn spelen tijdens 2e editie

Naar aanleiding van het grote succes van het eerste Siepel Festival vorig jaar oktober, komt er in 2010 een vervolg op het Drentse evenement. Op zaterdag 2 oktober vindt de tweede editie plaats. Deze keer is gekozen voor 1 dag in tegenstelling tot vorig jaar, toen het festival al op vrijdag begon.

De reden voor het eendaagse feest heeft een belangrijke reden. "We willen graag een echt festival zijn, met voor elk wat wils!" vertelt André Wienen van de organisatie. "Dat houdt in dat we ook meerdere muzikale genres willen brengen met als resultaat dat er meerdere tenten en podia zullen zijn dit jaar. Een ander groot verschil is dat we 's middags al zullen starten met het festival, wat dan tot 's avonds laat doorgaat. Vorig jaar brachten we eigenlijk twee avondprogramma's." Het programma wordt door de verandering uitgebreider en er zullen meer artiesten en bands optreden dan in 2009. "Als het een succes wordt, pakken we de vrijdagavond er in de toekomst misschien wel weer bij!" geeft Wienen aan.

De liefhebbers van boerenrock komen uiteraard weer flink aan hun trekken op het Siepel Festival. Mooi Wark sluit het spektakel weer af, maar ook de BZB en WC Experience zullen het podium gaan betreden. Deze Brabantse bands zijn natuurlijk al jarenlang een begrip in Nederland en vormen voor velen samen met Mooi Wark het ultieme boerenrock-trio. Daarnaast zullen ook AC/Dixi, Ja Dat Zal, De Ragebollen en de Zingende Fresia's er flink op los gaan knappen in Schoonoord.

In een andere tent op het terrein biedt de organisatie een geheel ander programma. "Vorig jaar was er een Duitse avond en dit jaar gaan we de retro-kant op" geeft Wienen aan. "Back to the '70 is zo'n beetje het thema waar we voor gekozen hebben met als absoluut hoogtepunt een optreden van ABBA Gold!" Deze band komt speciaal hiervoor uit Engeland overgevlogen en geldt als één van de beste ABBA coverbands ter wereld. Zowel muzikaal als visueel doen ze weinig onder voor de originele leden van de Zweedse formatie. Ook Peter Koelewijn is aanwezig op het Siepel Festival voor een optreden, evenals de huisband van het festival: Dubbel 3. Meer namen zullen de komende weken nog toegevoegd worden aan de line-up.

Zoals gezegd moet het festival vooral weer een gezellig feestje worden voor jong en oud, inclusief kampeermogelijkheid op de speciaal ingerichte camping. Op zaterdagochtend 2 oktober vindt het traditionele Mooi Wark Kinderconcert plaats, wegens succes geprolongeerd. Vorig jaar leverde dit een uitverkochte tent op met alleen maar blije kindergezichtjes en een geheel aangepaste show voor de kleintjes onder ons. Natuurlijk zijn er ook weer extra activiteiten aanwezig, waaronder springkussens, airbrush-tattoo, een echte kinderdraaimolen, een kermis voor volwassenen, etc.

Kaarten voor het Siepel Festival gaan vanaf zaterdag 15 mei in de online voorverkoop. Later volgt de voorverkoop op verschillende locaties. Meer informatie is te vinden op www.siepelfestival.nl en www.mooiwark.nl.Ingezonden persbericht