Sterrenkok Jeroen Granneman naar restaurant Lambermons in Haarlem

27/04/2010 09:41

restaurant lambermons

Haarlem, 27 april 2010 - Sterrenkok Jeroen Granneman (35) treedt per 1 juni in dienst van restaurant Lambermons in Haarlem. Hij gaat daar als chef-kok leiding geven aan een tien koks tellende keukenbrigade. Granneman is afkomstig van restaurant Chapeau te Bloemenendaal dat de afgelopen zes jaar onder zijn leiding 1 Michelin-ster had en in de top 10 van Nederland kwam.

Granneman kent zijn nieuwe werkgever Michèl Lambermon al bijna twintig jaar. Hij begon zijn loopbaan in 1991 als leerling bij SVH-meesterkok Lambermons in restaurant Parkzicht te Oostvoorne. Daarna kookte hij in o.a. in de restaurants Parkeuvel (Rotterdam), Seinpost (Scheveningen) en De Zwetheul (Schipluiden).

Michèl Lambermon was al geruime tijd op zoek naar een versterking van zijn team. In het laatste kwartaal van 2010 opent hij boven zijn restaurant (38 plaatsen) en brasserie (70 plaatsen) in hartje Haarlem ook nog eens zes hotelsuites. "Nu Jeroen het restaurant gaat doen, krijg ik meer tijd om onze brasserie op een nóg hoger niveau te brengen," aldus Lambermon. De nieuwe chef kok kookt volgens hem 'als een dolle' en krijgt de vrije hand om het restaurant van zijn eigen signatuur te voorzien.

Granneman werkt naar eigen zeggen op basis van een 'sterkere discipline en grote gemotiveerdheid' en stelt zich ten doel het succesvolle Lambermons naar een betaalbaar topniveau te brengen.

http://www.lambermons.nl