Recordjaar voor moederbedrijf wehkamp.nl

27/04/2010 09:54

Wehkamp B.V.


- Sterke prestatie wehkamp.nl in alle segmenten: mode, wonen en elektronica;


- Groei omzet wehkamp.nl door forse toename nieuwe klanten met 500.000

en hogere bestelfrequentie;


- Sterke groei create2fit en stabiele ontwikkeling financieel dienstverlener Lacent b.v.

Zwolle, 27 april 2010,

RFS Holland Holding b.v., het moederbedrijf van onder meer internet retailers wehkamp.nl en create2fit en van financiële dienstverlener Lacent, realiseerde een omzet van E 441 miljoen, een stijging met 12% in het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2010. Het operationele resultaat (EBITDA) verdubbelde bijna en nam toe van E 21 miljoen naar E 40 miljoen. Voor RFS Holland Holding zijn het de beste resultaten in de geschiedenis van de onderneming.

Marktleider in online winkelen wehkamp.nl presteerde, ondanks de economische tegenwind, sterk in zowel mode, wonen als elektronica. Dit staat in schril contrast met de ontwikkeling van de gemiddelde non-food winkelbestedingen die volgens het CBS een duidelijke daling lieten zien van 7,1 % in 2009.

"Sinds de totale metamorfose van wehkamp.nl halverwege 2008, met een nadrukkelijk modieuzer aanbod voor de consument weten veel nieuwe klanten ons te vinden. Dat is een belangrijke basis voor de huidige groei,", aldus RFS CEO Paul Nijhof. In het afgelopen jaar zijn er 500.000 nieuwe klanten bijgekomen.

Ook de verkopen van de strategische partners van wehkamp.nl als C? en de Etam Groep groeiden explosief. Deze formules hebben een shop binnen de internetwinkel wehkamp.nl. De online omzet van beide partners ontwikkelt zich bij wehkamp.nl boven verwachting.

Create2fit, een bedrijf dat gespecialiseerde internetwinkels exploiteert, groeide eveneens sterk. In februari opende het bedrijf zijn zesde online winkel, wasmachine.nl. Lacent b.v. liet een stabiele omzet- en resultaatontwikkeling zien.

Paul Nijhof, CEO van RFS Holland Holding (RFS) verwacht voor de komende jaren een versnelling van de groei te kunnen realiseren, zowel autonoom als door acquisities. "We gaan door met het verder aanscherpen van onze merken, het verder ontwikkelen van het assortiment en een eigentijdse dienstverlening, waardoor onze ondernemingen nog meer een eigen gezicht krijgen. Daarbij blijft RFS continue investeren in voor de klant relevante technologie. De meest recente betreft de W.APP, een applicatie voor alle populaire smartphones waarmee consumenten op 5500 winkellocaties in Nederland extra voordeel krijgen als ze op dat moment bij wehkamp.nl hun bestelling doen. Create2fit zal nieuwe online winkels openen."





http://www.wehkampreporter.nl