Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Groen Centraal shuttlebus in gebruik

groen centraal shuttlebus
Burgemeester Frits Naafs heeft maandag de eerste shuttlebusverbinding gereden tussen een van de Groen Centraal conferentieoorden en station Driebergen-Zeist.

De shuttleverbinding wordt uitgevoerd door duurzame biogas bussen. De burgemeester vervoerde samen met twee andere chauffeurs afgevaardigden van de provincie, alle deelnemers aan het project van Groen Centraal en andere genodigden.

Groen Centraal, een samenwerkingsverband tussen de grote conferentiecentra op de Utrechtse Heuvelrug en taxibedrijf Besseling zijn een samenwerking aangegaan voor duurzaam vervoer. De gemeente heeft bijgedragen aan dit project, door een taxistandplaats ter beschikking te stellen, alle bewegwijzering op het station aan te passen en een duurzame haltepaal op zonne-energie te verzorgen.

De samenwerking zorgt ervoor dat gasten van de conferentiecentra op een duurzame, snelle, comfortabele en goedkope manier op de plaats van bestemming komen. Voor het boeken van het shuttlevervoer is een website ingericht: www.ikreisgroen.nl.

Biogas is op dit moment de schoonste en meest duurzame brandstof waar auto's op kunnen rijden. Biogas wordt geproduceerd uit biomassa. Er wordt dus gereden op brandstof die uit afval is gewonnen. Door middel van een certificaat is het groene gas gegarandeerd 100% duurzaam.