Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 27-04-2010

Snelheidscontrole

DIEVER Maandag hield de politie tussen 10.00 en 16.00 uur een radarcontrole op de N371 bij Diever.Van de 1408 autos die de radar passeerden reden er 171 sneller dan de toegestane 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 132 km per uur

Alcohol in het verkeer

ASSEN Op de Rijnstraat in Assen hield de politie dinsdagmorgen een 45-jarige automobilist uit die plaats aan. De man reed in een auto terwijl in maart zijn rijbewijs is ingevorderd voor het rijden onder invloed. Ook nu had hij weer gedronken. De ademanalyse gaf een uitkomst van 570 ugl. Nadat een verklaring van de man was opgenomen is hij met een rijverbod van acht uur weer in vrijheid gesteld. De politie nam zijn auto in beslag en maakt proces-verbaal op.

Motorrijdster gewond

KERKENVELD Een 52-jarige motorrijdster uit Zuidwolde raakte maandagmiddag licht gewond bij een verkeersongeval op de Verbindingsweg in Kerkenveld. De vrouw werd op haar motor aangereden door een auto die vanuit een uitrit de weg op reed. De-22 jarige bestuurster van deze auto had de motor niet zien naderen. De motorrijdster is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Daar bleek dat de verwondingen meevielen.

Winkeldievegge aangehouden

ASSEN Een medewerker van een winkel aan de Triade in Assen hield maandagmiddag een 65-jarige vrouw uit die plaats aan die de winkel verliet terwijl ze niet alle boodschappen had afgerekend. De vrouw is overgedragen aan de politie en nadat ze een verklaring had afgelegd weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. De vrouw kreeg een toegangsverbod voor de winkel van een jaar.

Op fietspad aangereden

COEVORDEN Op het fietspad van de Van Heutszsingel in Coevorden is maandagmorgen een 47-jarige fietster uit die plaats aangereden. Dit gebeurde vlak voor de brug over het Stieltjeskanaal. Een 31-jarige automobilist uit Coevorden reed vanaf de rijbaan het fietspad op en raakte daarbij de vrouw. Volgens de automobilist kon hij niet meer op tijd tot stilstand komen voor een aantal voertuigen dat voor hem stil stond op de rijbaan. De man koos er voor om al remmend uit te wijken naar rechts, het fietspad op. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg. Na onderzoek mocht ze weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op tegen de automobilist.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.