Gemeente Oldebroek


Basisscholen De Rank en CNS ´t Loo zijn ook 'Lekker Fit!'

Basisscholen De Rank en CNS 't Loo zijn actief aan de slag om 'Lekker Fit' te worden. Deze maand zijn beide scholen gestart met de lesmethode Lekker Fit! Deze methode bestaat uit een reeks van acht lessen voor groep 1 t/m 8. De drie thema´s die steeds terug komen zijn: voeding, bewegen en het maken van gezonde keuzes.

Lekker Fit!
Het doel van Lekker Fit! is overgewicht bij kinderen te voorkomen. Per thema is er een theorie- en praktijkles. Alle leerlingen krijgen een werkboekje waarmee ze thuis opdrachten kunnen maken. Met een afsprakenposter in de klas wordt er op groepsniveau afspraken gemaakt over bewegen, voeding en het maken van gezonde keuzes. Fitheid staat centraal in de methode, want fit = fun!

Deelnemende scholen
Alle basisscholen uit de gemeente Oldebroek hebben zich voor het huidige schooljaar of voor komend schooljaar kunnen aanmelden. Naast De Rank en CNS 't Loo starten volgend jaar in ieder geval nog 5 scholen met Lekker Fit!

Regionaal gezondheidsprogramma
Lekker Fit! is een onderdeel van het grote B-Fit programma. B-Fit is een intensief 3-jarig project waar De Meidoorn en De Timotheüsschool in september 2009 mee gestart zijn. B-Fit is een actieprogramma van de Gelderse Sport Federatie in samenwerking Provincie Gelderland, het ministerie van VWS, Fonds NutsOhra en Menzis. Het geheel wordt in de regio Noord-West Veluwe ondersteund door de Campagne Goed Bezig en de 6 gemeenten.