Politie Groningen

Dinsdag 27 april 2010

Provincie Groningen, 27-04-2010

Dwarse tiener aangehouden

MARUM De politie heeft maandagavond een 16-jarige jongen uit Marum aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De tiener bevond zich in een groepje jeugd op de Wendtsteinweg in Marum. Politieagenten stuurden de groep weg, omdat zij zich niet op de aangewezen hangplek bevonden. De 16-jarige bleef als enige staan. Hij gedroeg zich bovendien provocerend naar één van de agenten. Ondanks meerdere waarschuwingen ging de knaap niet weg. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De minderjarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak voor slaapplaats

DELFZIJL De politie heeft maandagavond bij een woning aan de Borkumerrif in Delfzijl een 29-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor inbraak. Politieagenten troffen de verdachte na een inbraakmelding bij de woning van zijn vader aan. De dienders zagen dat de garagedeur aan één kant geheel ontzet was. De 29-jarige had volgens eigen zeggen bij zijn vader thuis ingebroken om een slaapplaats te bemachtigen. De dienders beloonden hem met een slaapplaats in het cellencomplex in Groningen. Hij wordt vandaag gehoord.

Stadjer gewond bij steekincident

GRONINGEN Bij een steekincident in een woning aan de Cortinghlaan in Groningen is maandagavond een 32-jarige man uit Groningen gewond geraakt. Het slachtoffer had met de 40-jarige bewoner van de woning onenigheid gekregen. Hierop werd de 32-jarige door de bewoner met een scherp voorwerp gestoken. Hij liep hierdoor een steekwond op in zijn zij. De 40-jarige verdachte werd aangehouden en ingesloten in een cel aan de Hooghoudtstraat in Groningen. Het slachtoffer werd voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident. Van een getuige is al een verklaring opgenomen.

Vrachtwagen met kippen gekanteld

MARUM Maandagochtend is op de A7 bij Marum, in de richting van Drachten, een vrachtwagen met ingevroren kippen gekanteld. De 53-jarige chauffeur uit Peize raakt in de berm en verloor na een stuurcorrectie de macht over het stuur. Hierdoor kwam de vrachtwagen op de zijkant terecht. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Eén rijstrook is langere tijd afgesloten geweest, omdat met het bergen van de vrachtwagen is gewacht tot na de spits. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Beschonken buspassagier aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagmorgen op de Oostersluisweg in Groningen een 53-jarige man uit Ten Boer aangehouden. Agenten reageerden op een melding dat een passagier in een Q-buzz zou zijn gevallen. Hij bleek flink onder invloed te zijn van alcohol en kon daardoor niet meer op zijn benen staan. De verdachte moest mee naar het politiebureau. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Hij kan een boete voor openbare dronkenschap tegemoet zien.

Ongenode gast aangehouden

FARMSUM De politie heeft maandagmiddag een 29-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. Agenten troffen de man aan in een woning aan de Molenstraat in Farmsum. Hij verklaarde met toestemming van de bewoner daar te verblijven. Dienders zagen dat alle kasten en lades waren doorzocht. In de tas van de Kanaalster werden en ID en pasjes van de bewoner aangetroffen. Hij kon hierover geen aannemelijke verklaring geven. De verdachte moest mee naar het politiebureau en is ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding na ontdekking hennepkwekerij

MEEDEN De politie heeft maandagmiddag een 28-jarige man uit deze plaats aangehouden. De politie deed na een tip onderzoek in een boerderijschuur aan de Hereweg. Daarbij troffen agenten in een kelder van een schuur, een professionele hennepkwekerij aan. De politie ontmantelde de hennepkwekerij en nam in drie kweekruimtes 194 hennepplanten in beslag. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De apparatuur is ter vernietiging afgevoerd. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De politie maakt proces-verbaal op.

Spelend meisje gewond

GRONINGEN Een 7-jarig meisje uit Groningen is maandagmiddag gewond geraakt. Het meisje zat in de Johann Faberlaan op straat te spelen. Een 38-jarige automobilist uit Groningen zag het meisje over het hoofd en reed haar aan. Het meisje is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het is onbekend hoe het met het meisje gaat. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Alcomobilist aangehouden

APPINGEDAM De politie heeft een 35-jarige automobilist uit Appingedam aangehouden. Een medeweggebruiker had gezien dat de man diverse malen de stoeprand raakte en waarschuwde de politie. Bij controle bleek de man onder invloed van 1,9 promille alcohol. Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Drie aanhoudingen na bedreiging

GRONINGEN De politie heeft maandagavond drie jongemannen aangehouden op verdenking van bedreiging met een vuurwapen. Het gaat om drie Stadjers van 24, 22 en 15 jaar. Het drietal wordt ervan verdacht een 37-jarige plaatsgenoot te hebben bedreigd met een vuurwapen. Dit zou zijn gebeurd aan de Zuiderweg in Groningen. Een eerdere onenigheid zou de aanleiding zijn. Het drietal ging er na de bedreiging vandoor, maar keerde even later terug. Hierop zijn de jongemannen aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op woensdag 28 april, controleert de politie op de volgende plaatsen:

* N363, Uithuizen-aansluiting N46, snelheidscontrole
* N388, Boerakker (a7)-Grijpskerk, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde maandag 26 april op diverse plaatsen op snelheid.
* Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2452, aantal overtredingen: 167, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Veendam, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 830, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 130 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Aan de Verlengde Hereweg in Groningen is maandagmiddag een algemene verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn 9 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel en 3 voor niet handsfree bellen. Daarnaast is een bromfietser bekeurd voor het niet vast hebben van de kinband van de helm.