Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 27-04-2010

Vrouw bekneld na aanrijding

UTRECHT - Op de Atoomweg vond maandagavond een aanrijding plaats waarbij een vrouw de macht over het stuur verloor en met haar auto over de kop sloeg.

Een 21-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 18.30 uur met haar auto over de Atoomweg. Op een gegeven moment wilde de vrouw een vrachtwagen inhalen. Hierbij heeft zij waarschijnlijk een inschattingsfout gemaakt en een bocht te ruim genomen. Hierdoor kwam zij met haar voorwiel tegen een trottoirband waardoor de auto een aantal maal over de kop sloeg.

Het slachtoffer kwam bekneld te zitten in haar auto. De brandweer heeft haar bevrijd door het dak te verwijderen. Zij werd met onder andere nekletsel naar het Diaconessenziekenhuis overgebracht.

Brand

UTRECHT Bij een pand aan de Prinses Margrietstraat ontstond maandagavond brand. De politie sluit brandstichting niet uit.

Rond 19.15 uur kreeg de politie een melding dat er brand was uitgebroken bij een pand aan de Prinses Margrietstraat. Ter plaatse was de brandweer druk doende om de brand, die aan de buitenkant was ontstaan, te blussen. Om uit te sluiten dat de brand ook naar binnen was geslagen werd een ruit vernield en een deur geopend. De brandweer heeft de brand geblust. Onderzoek heeft uitgewezen dat er mogelijk sprake is van brandstichting. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Politie krijgt hulp van hond

UTRECHT De politie heeft maandagavond met behulp van een burger speurhond een jongen aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen scooter.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Orinocodreef een scooter op de grond liggen. Bij de scooter stond een jongen, die bij het zien van de politie de benen nam. Waar de jongen geen rekening mee had gehouden was dat hij door een speelse hond uit de buurt achterna werd gelopen. De hond bleef de vluchtende jongen volgen.

Ook toen de jongen zich stil probeerde te houden in de bossages had de hond andere bedoelingen en bleef aandringen om met de jongen te spelen. Agenten konden de 16-jarige jongen uit Utrecht gemakkelijk traceren en aanhouden. De hond werd met een aai bedankt voor de hulp. De scooter werd voor onderzoek in beslag genomen.

Aangehouden met (nep)pistool

DE MEERN Op de Burgemeester Middelweerdbaan heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij in het bezit was van een (nep)-pistool.

Omstreeks 21.35 uur zagen agenten tijdens de surveillance twee jongens fietsen over de Burgemeester Middelweerdbaan. De agenten zagen dat één van de jongens een op een vuurwapen gelijkend voorwerp probeerde weg te moffelen. De jongen, 15 jaar uit De Meern, werd door de agenten gesommeerd te stoppen. In eerste instantie stopte de jongen niet en begon erg bijdehand te doen in de richting van de agenten.

Uiteindelijk koos hij eieren voor zijn geld en bleef staan. Het bleek om een balletjespistool te gaan, wat moeilijk van echt te onderscheiden is. De jongen werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Quad scheurt door woonwijk

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag de achtervolging ingezet op een bestuurder van een quad die door Hoograven scheurde.

Door getuigen werd omstreeks 15.30 gebeld naar de politie omdat al enige tijd een man op een gele quad met hoge snelheid door de wijk aan het scheuren was. Op de IJsselsteinlaan zagen agenten de quad rijden. De achtervolging werd ingezet. De bestuurder haalde levensgevaarlijke toeren uit om uit handen van de politie te blijven. Tot twee maal toe verloor de bestuurder bijna de macht over zijn quad.

De achtervolging ging via t Goylaan in de richting van de Scherpenburglaan. Vervolgens reed de man de Wickenburglaan in waar hij op de kruising met de Rijnhuizenlaan de quad tot stilstand bracht en vervolgens lopend verder vluchtte. De agenten konden de verdachte niet meer achterhalen maar herkende de man als een 20-jarige inwoner uit Utrecht. De quad werd voor onderzoek in beslag genomen.