Politie Gelderland-Midden

Drie verdachten aangehouden in Duivense zaak

Publicatiedatum: 27-4-2010 10:26:33

DUIVEN - De politie Gelderland-Midden heeft maandag 26 april drie verdachten aangehouden in de Duivense zaak. Het rechercheteam onderzoekt hun mogelijke betrokkenheid bij de dood van de 90-jarige Duivense. Ook hebben er maandag op verschillende locaties doorzoekingen plaatsgevonden.

Het betreffen drie jonge mannen; 18 en 20 jaar uit Zevenaar en een 19-jarige uit Wijchen. De verdachten kwamen in beeld nadat meerdere getuigen hun namen noemden.

Helicopter
De twee verdachten uit Zevenaar zijn maandagochtend aangehouden. De 19-jarige verdachte uit Wijchen verbleef in Babberich en heeft zich maandagochtend onttrokken aan zijn aanhouding. De politie heeft de hele dag naar hem gezocht onder meer met behulp van een helicopter. Uiteindelijk is de verdachte maandagavond aangehouden in een woning in Babberich.

Eind maart werd een 29-jarige Arnhemmer aangehouden. Hij is enkele dagen later door de rechter-comissaris in vrijheid gesteld, maar is nog wel verdachte.

Slachtoffer
De 90-jarige Duivense raakte in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 september 2009 ernstig gewond bij een misdrijf in haar woning aan de Parallelweg. Zij is 1 maart 2010 ten gevolge van het letsel dat ze opliep overleden. Het slachtoffer is in die fatale nacht in september door de politie ernstig gewond aangetroffen in haar woning. Ze is niet meer bij kennis geweest en heeft maandenlang in coma gelegen.

Rechercheonderzoek
De politie werkt sinds die nacht met een grootschalig rechercheteam (gemiddeld 25 rechercheurs) onder de naam `Para' aan het oplossen van deze zaak. Er werd met honderden getuigen gesproken. Verschillende namen van mogelijke daders zijn genoemd, waar verder onderzoek naar werd en wordt verricht.

Beloning
Getuigen zijn nog steeds welkom! De door de Hoofdofficier van Justitie uitgeloofde beloning van 10.000 euro is nog niet uitgekeerd. Als u iets weet over deze zaak, bel dan met de (gratis) opsporingstiplijn 0800-6070. Reageren per e-mail is mogelijk:
para@gelderland-midden.politie.nl. Ook kan anoniem informatie worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---