Politie Hollands Midden

Lisse - Resultaten controles: Flitsen op verzoek

Lisse, 27-04-2010 o De afgelopen drie weken heeft de politie weer gecontroleerd op snelheid in de gemeente Lisse. Deze controles houden verband met het verkeersveiligheidproject.

In dit project vroegen we Lissers om aan te geven waar zij vinden dat te hard gereden wordt. Daaruit zijn zeven straten naar voren gekomen waar de politie de komende controleert. Lees meer over het verkeersveiligheidproject ...

Bij negen controles werden in totaal 451 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Er waren 11.767 passanten. Deze controles vonden plaats op de Ruishornlaan, de Westerdreef, de Bondstraat en de 2e Poellaan. De hoogst gemeten snelheid was op de Westerdreef. Daar reed een bestuurder 90 km/uur. Andere hoge snelheden waren onder meer 66 km/uur, 74 km/uur, 78 km/uur. Een bromfietser op de Ruishornlaan werd geklokt op 76 km/uur.

Extra controles Tijdens enkele snelheidscontroles werd er ook gelet op het gordelgebruik. Hiervoor werden 29 bekeuringen uitgeschreven. Daarnaast werden twee bestuurders bekeurd voor het rijden door rood licht. Dit was op de Stationsweg. Een bromfietser droeg de helm niet. Ook deze bestuurder kreeg een bekeuring.