Gemeente Grave

Graafs steunpunt in Bibliotheek blijft
Â

Regionaal Loket voor vrijwilligersondersteuning en maatschappelijke stage

Sinds 1 maart 2010 heeft Radius opdracht gekregen van de gemeenten in het Land van Cuijk om een regionaal loket voor
vrijwilligersondersteuning en maatschappelijke stages in te vullen.

Â

Regionaal steunpunt

Het regionale vrijwilligerssteunpunt is volop in ontwikkeling en vormt straks de paraplu boven de lokale steunpunten, die gewoon geopend blijven op de vertrouwde plekken (in Grave in de bibliotheek). De komst van het regionale steunpunt biedt belangrijke voordelen voor zowel vrijwilligers als organisaties. Eén aanspreekpunt voor alle vragen over vrijwilligerswerk of de maatschappelijke stage voor mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk, vrijwilligersorganisaties, organisaties die werken met vrijwilligers en het onderwijs. Ook een efficiëntere organisatie, meer kans op geslaagde matches, gezamenlijke deskundigheidsbevordering en duidelijkere informatievoorziening richting de doelgroepen.

Â

Maatschappelijke stage

Het regionale vrijwilligerssteunpunt vervult een belangrijke taak bij het in de praktijk brengen van de maatschappelijke stage. Leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn vanaf het schooljaar 2011/2012 namelijk verplicht om naast hun bezigheden voor school 72 uur vrijwilligerswerk te doen tijdens hun schoolloopbaan. In Boxmeer heeft Biblioplus hier al ervaring mee opgedaan met het Elzendaalcollege en Jenaplan onderwijs. In het Land van Cuijk en omstreken zijn er vanaf 2011 jaarlijks 1100 leerlingen die een maatschappelijke stage lopen.

Â

Tijdspad

Radius is nu bezig met de voorbereidingen voor de realisatie van het regionale vrijwilligerssteunpunt, zoals het opzetten van de werkorganisatie en een PR campagne en officiële opening. De openingstijden, bereikbaarheid en de nieuwe medewerkers worden op een later moment bekend gemaakt.

Â

Informatie

Cluster Welzijn en Onderwijs, mevr. M. Kerstens-Gerrits (0486) 477 277.