Waterschap Brabantse Delta


Streekmerk Brabantse Wal ingezaaid

Publicatiedatum : 27 april 2010

Eerste steek Brabantse Wal asperge met bliksembezoek van Erica Terpstra

Woensdag 21 april was de eerste steek van de Brabantse Wal Asperge, waarmee het streekmerk Brabantse Erica Terpstra ontvangt de eerste asperge Wal werd onthuld. De steek kon Erica Terpstra afgelopen woensdag 21 april niet doen en liet ze over aan de wethouders van de Brabantse Wal gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht. Maar een uurtje daarvoor bracht ze toch een bliksem bezoek aan Boerke Bogers, Brabantse Wal aspergeteler in Hoogerheide. Daarmee deed ze haar titel eer aan als voorheen Aspergeambassadeur van de Nederlandse Asperge. Als voorzitter van de streekorganisatie Brabantse Wal kon Pim Meeuwisse voor Terpstra ook alvast een tipje van de sluier oplichten en het nieuwe streekmerk Brabantse Wal tonen.

Brabantse wal

De Brabantse Wal ligt op de grens van West-Brabant met Zeeland en Vlaanderen, dat zich uitstrekt van de gemeente Het nieuwe logo van de Brabantse wal Steenbergen in het noorden via Bergen op Zoom en de Wouwse plantage van Roosendaal naar Woensdrecht in het zuiden. De Streekorganisatie Brabantse Wal is een samenwerkingsverband tussen een overheden - waaronder waterschap Brabantse Delta -, maatschappelijke organisaties en ondernemers. Zij werken samen aan het versterken van de kernkwaliteiten van provinciaal landschap de Brabantse Wal en het stimuleren van de sociaaleconomische ontwikkeling. Door samenwerking en regie brengt de streekorganisatie de Brabantse Wal als provinciaal landschap onder de aandacht van bewoners, consumenten, ondernemers, recreanten en toeristen.

Streekmerk Brabantse Wal in beeld tijdens de Tour de France

Op zondag 4 juli 2010 passeert de 1e etappe van de Tour de France: Rotterdam-Brussel de wielergemeente op de Brabantse Wal; Woensdrecht, Naast een wielerfeest op zaterdag 3 en zondag 4 juli bij de grensplaats Putte, zijn er op die zaterdag tourtochten over de Brabantse Wal. In verband met de doorkomst van de Tour de France is het streekmerk Brabantse Wal levensgroot ingezaaid op een perceel langs de route van firma Dingemanse. Dit perceel ligt ter hoogte van de rotonde bij Reimerswaalweg, Scheldeweg, Antwerpsestraatweg. Het streekmerk is uitgefreesd en kort daarop ingezaaid met gele afrikaantjes. Het is een heel karwei. Het hele streekmerk bestaat uit ruim 500 coördinaten. De letters alleen al kennen een hoogte van ongeveer 7 meter!