Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 27-04-2010

Drietal verdacht van woninginbraak

WERKENDAM / UTRECHT - Agenten van de politie Utrecht hebben gisteren in Utrecht twee mannen van 19 en 23 jaar uit die stad en een 20-jarige man uit Zeist aangehouden. Het drietal wordt verdacht van een poging inbraak in een woning aan de Bandijk. In het belang van het onderzoek zijn ze op het bureau in verzekering gesteld.

De politie kreeg rond 13.30 uur de melding van een verdachte situatie in de Bandijk. Een oplettende getuige meldde gezien te hebben dat drie onbekende mannen zich verdacht gedroegen bij een woning. Het drietal verplaatste zich in een auto. Agenten stelden een onderzoek in en troffen braaksporen aan bij een woning aan de Bandijk. De bewoners waren niet thuis. In de omgeving werd het voertuig niet meer
aangetroffen. Agenten zochten de samenwerking met de politie in Utrecht die korte tijd later het voertuig en de inzittenden aantrof.

Glaasje op, laat je rijden

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond rond de klok van 20.00 uur op het Wilhelminakanaal Zuid een 39-jarige automobilist uit Oosterhout aangehouden. Tijdens controle bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat de Oosterhouter 300 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Vriend mishandelt vriendin

HOGE ZWALUWE - De politie heeft gistermiddag een 26-jarige man uit Hoge Zwaluwe aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 21-jarige vriendin te hebben mishandeld. De man is voor onderzoek ingesloten.

Het slachtoffer meldde zich bij de politie met de mededeling dat haar 26-jarige vriend haar had mishandeld. tijdens een woordenwisseling in de woning had hij haar meerdere keren tegen een deur gegooid en de woning uitgezet. Na de mishandeling vertrok hij. De vrouw alarmeerde de politie die een onderzoek instelde en de man korte tijd later oppakte.

150 euro boete voor 4 Euro vlees

GEERTRUIDENBERG - De politie heeft gisteren in een supermarkt aan het Anker een 73-jarige man uit Raamsdonksveer aangehouden voor
winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel zagen dat de man verpakt vleeswaren onder zijn kleding stopte. Bij het verlaten van de winkel spraken ze hem daarover aan en informeerde de politie. Op het bureau kreeg hij een boete opgelegd van 150 euro. De waarde van de gestolen vleeswaren betrof 4 Euro.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 27-04-2010 11:19 | © Regio Midden en West Brabant |