Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 april 2010

Automobilist gewond na eenzijdige aanrijding

Enschede

Een 18-jarige automobiliste uit Utrecht raakte dinsdag 27 april gewond na een eenzijdige aanrijding op de A35, ter hoogte van Enschede.

Dinsdagmorgen 27 april omstreeks 02.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de A35, ter hoogte van Enschede. Een 18-jarige automobiliste uit Utrecht reed op de A35, gaande in de richting van Hengelo, toen zij plots moest uitwijken voor een overstekend dier. De automobiliste verloor de controle over het stuur en kwam in de vangrail tot stilstand. Door de aanrijding raakte zij gewond en werd met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De andere inzittenden bleven ongedeerd. (2010037507)

Scootmobieler gewond na aanrijding Hellendoorn
Een 88-jarige man uit Hellendoorn raakte maandag 26 april gewond na een aanrijding in Hellendoorn.

Maandagmiddag 26 april omstreeks 16.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Ommerweg in Hellendoorn. Een 88-jarige man uit Hellendoorn reed met zijn scootmobiel op het fietspad van de Ommerweg in Hellendoorn. Vanuit een oprit reed een 36-jarige automobilist uit Raalte achterwaarts de straat op. Hierbij zag hij de scootmobieler over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 88-jarige werd met ernstig beenletsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010037422)

Man aangehouden voor stalken vrouw Overdinkel
Een 25-jarige man uit Overdinkel werd maandag 26 april aangehouden. De man stalkte een 28-jarige vrouw uit Overdinkel. De vrouw deed aangifte en de politie startte een onderzoek. Op maandagmorgen kon de man in zijn woning worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010035337)

Auto gestolen, politie zoekt getuigen Almelo
Tussen maandag 26 april 23.00 uur en dinsdag 27 april 06.00 uur werd een auto gestolen aan de Grovestins in Almelo. Het gaat om een grijze Volkswagen Touareq, met het kenteken 34-KVP-4. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal, of weten waar de auto nu is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010037524)

Twee 15-jarige jongens aangehouden voor mishandeling Haaksbergen
Twee 15-jarige broers uit Haaksbergen werden maandag 26 april aangehouden, omdat zij verdacht worden een 16-jarige jongen uit Haaksbergen te hebben mishandeld. De 16-jarige jongen werd maandag 5 april mishandeld door de twee jongens. Hij deed aangifte van mishandeling en de politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het politieonderzoek konden de twee broers in hun woning worden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010030075)

Man aangehouden voor vrijheidsberoving Hengelo
Een 19-jarige man uit Hengelo werd maandag 26 april aangehouden, omdat hij een 18-jarige vrouw tegen haar wil en met grof geweld in zijn auto gijzelde. Een 18-jarige vrouw uit het Duitse Gronau stond omstreeks 11.00 uur bij een bushalte aan de Oostelijke Esweg in Hengelo. Een 19-jarige ex-vriend van de vrouw zag haar daar staan en reed met zijn auto voor. De 18-jarige vrouw werd met grof geweld en tegen haar wil door de man in de auto gesleurd. In Enschede werd de vrouw weer vrijgelaten door haar belager en deed aangifte. De politie kon de 19-jarige man later die middag aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010037336)

Drie brutale gouddieven aangehouden Enschede
Een vrouw en twee mannen, waarvan de afkomst nog achterhaald moet worden, werden maandagmiddag 26 april aangehouden, omdat zij een gouden ketting van een vrouw hadden gestolen. Het drietal sprak een 73-jarige vrouw aan op de Haaksbergerstraat in Enschede. De vrouw liet daar haar hondje uit. Het drietal, van buitenlandse afkomst, bood de vrouw (nep)goud aan. Op een slinkse wijze deed een van de drie een gouden ketting bij de 73-jarige vrouw om haar hals. De 73-jarige vertelde geen interesse te hebben waarna haar eigen ketting werd afgenomen en de nepgouden ketting om haar nek achterbleef. Het drietal ging er snel vandoor in hun donkere auto. De politie werd ingeschakeld en ging uitkijken naar het drietal. Op de Bornsestraat zagen surveillerende agenten de auto rijden. De inzittenden voldeden aan het opgegeven signalement en werden aangehouden. In de auto troffen de agenten de gestolen ketting van de 73-jarige aan. Ook lag in de auto een grote hoeveelheid nepgoud. Het drietal is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010037415)

Vernielend duo aangehouden
Enschede
Een 20-jarige man uit Haaksbergen en een 23-jarige man uit Enschede werden op dinsdagmorgen 27 april aangehouden, omdat zij enkele autoruiten hadden vernield. Het tweetal liep over de Gelderlandstraat toen een getuige zag dat de twee mannen enkele autoruiten aan het vernielen waren. Op de Noord Hollandstraat troffen politieagenten de twee mannen aan. Tijdens de fouillering werd een ruitentikker, een gasalarmpistool, mes en drugs aangetroffen. De twee mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010037487)

Twee mannen aangehouden voor bezit inbrekerswerktuig Oldenzaal
Een 35-jarige en een 41-jarige man, beiden afkomstig uit Litouwen, werden dinsdagmorgen 27 april aangehouden, omdat zij in het bezit waren van inbrekerswerktuig en messen. Surveillerende agenten zagen de twee mannen rijden op de Enschedesestraat in Oldenzaal. Tijdens controle in het voertuig werden inbrekerswerktuig, diverse messen, autoradio's en jerrycans met brandstof aangetroffen. Beiden mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten. (2010037522)
Politie Twente