Politie Haaglanden

persberichten 27 april

Haaglanden, 27-04-2010

Overlijden man Paul Krugerlaan blijkt tragisch ongeval Den Haag Een 34-jarige man uit Kameroen die in de nacht van zondag 18 op maandag 19 april rond middernacht bij een portiek in de Paul Krugerlaan gewond werd aangetroffen, blijkt door een tragisch ongeval om het leven te zijn gekomen. Sectie heeft uitgewezen dat een val de man fataal is geworden. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat er geen misdrijf in het spel is. Het slachtoffer werd door voorbijgangers naar een ziekenhuis gebracht. Daar bezweek hij in de loop van de ochtend aan zijn verwondingen. De politie formeerde onmiddellijke een groot rechercheteam (TGO). Medewerkers van de Forensische Opsporing (FSO) voerden ter plaatse een sporenonderzoek uit. Ook hielden agenten een buurtonderzoek. Het lichaam van de man is inmiddels op weg naar zijn familie in Kameroen.

Vermiste vrouw na grote zoekactie gevonden
Den Haag - De zoon van een 72-jarige Haagse meldde maandagmiddag 26 april om 17.20 uur bij politiebureau Scheveningen dat zijn moeder na haar dagelijkse wandeling niet terug was gekomen in haar woning aan de Vissershavenstraat. Omdat zij dementerend is, maakte hij zich zorgen. Politieagenten startten een grote zoekactie waarbij onder andere een helikopter, uitgerust met een zoeklicht, over het duin/bosgebied Meijendel vloog. Om 04.50 uur hoorde de centrale meldkamer dat op de Utrechtsebaan een vrouw liep die aan het signalement voldeed. Het bleek de vermiste Haagse te zijn. Zij is gelijk herenigd met haar familie.

HALT voor stelen snoep
Den Haag Vier jongens in de leeftijd van 12 en 13 jaar kregen een HALT-verwijzing omdat zij maandag 26 april snoep, broodjes en blikjes drinken uit een supermarkt aan de Savornin Lohmanlaan hadden meegenomen, maar niet hadden betaald. Tevens mogen de jongens twee jaar lang niet in de winkel komen. De goederen zijn terug gegeven aan de supermarkt.

Vrouw gewond na aanrijding
Den Haag Een 51-jarige fietsster uit Den Haag raakte maandag 26 april om 09.25 uur gewond toen zij op de kruising Houtwijklaan met de Architect Berlagelaan in botsing kwam met een auto. De vrouw had verwondingen aan haar hoofd en klaagde over pijn aan armen en benen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding. De 77-jarige automobiliste kwam met de schrik vrij.

Gewond door steen door ruit tram
Den Haag Een 50-jarige Haagse raakte maandag 26 april om 16.15 uur in een tram lichtgewond nadat ter hoogte van waar zij zat een steen door een ruit ging van de tram. Drie jongetjes (11 en 12 jaar uit Den Haag) waren aan het spelen bij een tramhalte aan de Laan van Hoornwijck, toen een van de jongens naar de tram rende om deze te halen. Bij wijze van grap gooiden de twee anderen een steen achter hem. De steen miste het jongetje, maar raakte wel de ruit van de tram, die sneuvelde. Een 42-jarige Hagenaar, was getuige van dit incident, sprak de jongens aan en belde de politie. De jongens moesten mee naar het bureau, waar zij een proces verbaal kregen.

Kop-staart op de A13
Den Haag Op de rijksweg A13 zijn maandag 26 april om 13.50 uur drie autos in een kop-staart situatie op elkaar gebotst. Een 21-jarige man ging vanwege het verkeer op de rem, waardoor de autos achter hem niet meer op tijd konden remmen, met als gevolg een botsing. Een 26-jarige man, die achterin één van de autos zat, moest vanwege een gebroken been met de ambulance naar het ziekenhuis. De bestuurders van de autos kwamen met de schrik vrij. Hun autos konden echter niet verder rijden en werden door een sleepdienst weggesleept.

Hagenaar (18) verzet zich hevig na belediging agent Den Haag - Een 18-jarige Hagenaar kreeg maandag 26 april een proces-verbaal nadat hij een agent had belaagd en beledigd. De surveillerende politiebiker was om 16.10 uur op de Laan bezig met het uitschrijven van een bekeuring. De Hagenaar vond het kennelijk nodig zich daarmee te bemoeien en beledigde de agent. Toen de agent de Hagenaar vertelde dat hij daarvoor was aangehouden en mee moest naar het bureau, begon de jongen zich hevig te verzetten. De Hagenaar slaagde erin de agent vast te pakken en te duwen de helm van het hoofd van de agent te slaan. Uiteindelijk heeft de agent pepperspray gebruikt om de man aan te houden. De man kreeg op het politiebureau een proces-verbaal. De agent moest naar ziekenhuis voor behandeling. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Man pleegt serie misdrijven
Leidschendam Een 20-jarige Leidschendammer heeft zich op maandag 26 april omstreeks 12.30 uur een aanrijding veroorzaakt op de Prins Johan Willem Frisolaan in de wijk Prinsenhof. De man ging er na de aanrijding op hoge snelheid vandoor en haalde diverse gevaarlijke capriolen in de wijk uit. Uiteindelijk liet hij de auto op de Heuvelweg achter en ging er te voet vandoor. Agenten konden hem in de directe omgeving achterhalen en aangehouden. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en kreeg daarbij de hulp van twee vrienden, een 16-jarige Leidschendammer en een 19-jarige Rotterdammer. Ook zijn 60-jarige vader liet zich niet onbetuigd. Die trachtte de aanhouding van zijn zoon te voorkomen en beledigde daarbij de agenten. Alle betrokkenen werden aangehouden op verdenking van verzet, wederspannigheid, niet voldoen aan bevel of vordering en belediging. De Leidschendammer zelf bleek een woninginbreker te zijn, die met proefverlof was en de auto waar hij in reed bleek gestolen, net als de kentekenplaten die erop zaten. Op het politiebureau beledigde en bedreigde de 20-jarige verdachte een aantal politieagenten. De politie heeft van al deze strafbare feiten proces-verbaal opgemaakt. De 20-jarige wordt op donderdag 29 april geleid voor de rechter commissaris.

Folders op de snelweg
Voorburg - De politie kreeg maandag 26 april om 12.00 uur de melding dat allerlei foldermateriaal los op de snelweg A12 lag. Door de wind was het grootste gedeelte naar de rechter rijstrook en tegen de vangrail gewaaid. Dit vormde een gevaar voor de weggebruikers. De politie waarschuwde Rijkswaterstaat, die in totaal drie uur bezig is geweest om de snelweg op te ruimen. Rijkswaterstaat maakt een kostenberekening van alle inspanningen en de politie onderzoekt van wie de folders zijn. Die partij zal de rekening ontvangen.

Te jong voor de brommer
Rijswijk - Een bromfietser ging er opzichtig vandoor toen hij maandag 26 april om 16.40 uur een surveillerende motoragent zag op de Laan van Hoornwijck. Daarop controleerde de motoragent de bromfietser, die 14 jaar oud bleek. De 14-jarige Hagenaar moest mee naar het politiebureau, waar hij een boete kreeg voor het rijden zonder rijbewijs. Zijn vader haalde hem van het politiebureau op.

Snelle bromfiets
's-Gravenzande - Tijdens een verkeerscontrole op de Koningin Julianaweg gaf een agent op maandag 26 april om 11.15 uur een stopteken aan een bromfietser. De bromfiets moest op de rollenbank, waar bleek dat hij 83 km/u kon rijden. De bestuurder, een 44-jarige man uit 's-Gravenzande, kreeg hiervoor een proces-verbaal. Hij heeft nu tot 14 mei om de bromfiets technisch in orde te maken. Tot die tijd ligt het kentekenbewijs op het politiebureau.

Fietsengooier
Delft Agenten arresteerden afgelopen nacht een fietsengooier. De politie kreeg rond 02.00 uur een melding binnen dat er aan de voorzijde van station Delft een jongen met fietsen aan het gooien was. De 18-jarige jongen uit Delft liep hierna onder het spoortunneltje door en herhaalde zijn activiteiten op de Coenderstraat. Toen de agenten arriveerden, ging de jongen er vandoor. De politie kon de jongen na een korte achtervolging aanhouden.

Aanrijding auto en fietsster
Pijnacker Een 16-jarig meisje reed gisteren rond 13.00 uur met haar bromfiets tegen een auto aan. De Rotterdamse reed op de Klapwijkseweg achter een auto, die afremde voor het oranje verkeerslicht. Het meisje had dit niet door en botste op de auto. Hierdoor viel zij op de grond. Ambulancepersoneel behandelde het meisje op de plek van de aanrijding, ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis

Auto te water
Zoetermeer - Op de Voorweg raakte maandagavond 26 april een 29-jarige automobilist te water. De Zoetermeerder moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto, die ter hoogte van het tuincentrum de bocht af sneed. Toen de politie aan kwam, was de bestuurder al uit de auto. Hij raakte niet gewond.

Ongeval in tunnelbak
Zoetermeer In de tunnelbak op de Europaweg vond maandagmiddag 26 april een flinke aanrijding plaats. Ter hoogte van het laatste viaduct stond het verkeer om 17.20 uur stil. Een 54-jarige Zoetermeerder zag dit te laat en botste op zijn stilstaande voorganger. Deze auto die bestuurd werd door een 25-jarige Zoetermeerder - botste hierdoor eveneens op zijn voorganger. In de voorste auto zaten twee vrouwen en een baby. De inzittenden van de achterste twee autos klaagden over pijn in hun nek en daarom knipte de brandweer hun autos open. Vanuit de achterste auto werd de 55-jarige bijrijdster naar het ziekenhuis gebracht. In die auto zaten ook twee honden; zij werden opgehaald door de dierenambulance. Uit de middelste auto raakte de bestuurder gewond. De vrouwen en de baby die in de voorste auto zaten, raakten alle drie gewond; zij werden naar het ziekenhuis gebracht. Het jongetje mocht na controle weer naar huis; zijn 23-jarige moeder moest een nachtje blijven. Doordat de gemoederen hoog opliepen, raakte één van de vrouwen uit de voorste auto slaags met de bestuurder van de achterste auto. Geen van de bestuurders had gedronken. De technische ongevallendienst onderzoekt het ongeval.