Gemeente Zwartewaterland


pag. 1/1
Persbericht

Zwolle, 27 april 2010

Jaap van Dijk waarnemend burgemeester Zwartewaterland

De heer Jaap van Dijk wordt met ingang van 1 juni a.s. waarnemend burgemeester van Zwartewaterland, zo heeft Commissaris van de Koningin Geert Jansen vandaag bekend gemaakt.
Tijdelijk opvolger
De benoeming heeft in goed overleg met een delegatie van het gemeentebestuur van Zwartewaterland plaatsgevonden. Jaap van Dijk wordt de tijdelijke opvolger van burgemeester Arco Hofland, die met ingang van 1 juni 2010 is benoemd tot burgemeester van Rijssen-Holten.
Door het vertrek van burgemeester Hofland is het ambt in de bijna 22.000 inwoners tellende gemeente Zwartewaterland per die datum vacant. Procedure
De gemeenteraad zal binnen afzienbare tijd van start gaan met de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester. Zodra het profiel voor de nieuwe burgemeester in een openbare raadsvergadering is vastgesteld, kan de burgemeestersvacature worden opengesteld.
Loopbaan Jaap van Dijk
Jaap van Dijk begon zijn loopbaan in het agrarisch onderwijs. Politiek-bestuurlijk actief was hij als wethouder in Oldekerk (1974-1986), statenlid voor het CDA in de provincie Groningen en lid van gedeputeerde staten van die provincie (1987-1999). Het afgelopen decennium heeft hij diverse burgemeestersposten van Groningse gemeenten waargenomen. Van 1 januari tot 1 juni 2005 was hij al eerder waarnemend burgemeester van Zwartewaterland.
Momenteel is de heer Van Dijk, 71 jaar, bestuurlijk actief op diverse werkterreinen, o.a. als voorzitter van de begeleidingscommissie onderzoek financieringsbehoefte Nederlands Landschap en voorzitter van de Landinrichtingscommissie Peize.