Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

dijk Walsoorden

Dijk Walsoorden op de schop

De dijk rondom het haventje van Walsoorden is op dit moment niet sterk genoeg om een superstorm te weerstaan die eens in de 4000 jaar kan voorkomen. In 2012 zal het waterschap daarom samen met projectbureau Zeeweringen de dijk versterken. Gezworene Jos Verdurmen van waterschap Zeeuws-Vlaanderen heeft hierover gesprekken gevoerd met de gemeente Hulst en het projectbureau.

De buitenkant van de dijk krijgt een nieuwe bekleding, die daarna wordt afgedekt met grond en ingezaaid. Als het werk klaar is, ziet de dijk er dan weer uit als een groene grasdijk. Daarnaast verhogen we de kruin zodat de dijk weer sterk genoeg is om een superstorm te weerstaan. Verder passen we de weg aan op het havenplateau.

Het waterschap, projectbureau en de gemeente Hulst willen ook meteen de ruimtelijke kwaliteit aanpakken. Zo zijn er plannen om een fietspad aan te leggen, zodat er een verbinding ontstaat tussen het havenplateau en de kern Walsoorden. Verder wil Jos Verdurmen dat er naast de trap een opgang komt die geschikt is voor mensen met een rollator of kinderwagen. Zij kunnen dan gemakkelijker aan de waterkant komen.

Het is de bedoeling dat de kustversterking in de loop van 2012 wordt gerealiseerd door het projectbureau. Het werk zal waarschijnlijk drie maanden in beslag nemen. Zodra de precieze plannen bekend zijn, worden inwoners en belangstellenden ruim van tevoren geïnformeerd.