Gemeente Spijkenisse


Scholen Spijkenisse aangesloten op signaleringssysteem

27 april 2010

Toetredingsverklaring

Sinds maandag 26 april zijn de scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs in Spijkenisse aangesloten op het risicosignaleringssysteem SISA.

SISA is een signaleringssysteem dat risicojeugd in de gehele Stadsregio Rotterdam in beeld brengt. Vertegenwoordigers van de scholen en wethouder Jan Willem Mijnans hebben de toetredingsverklaring ondertekend.

Via SISA werken organisaties, die met kinderen en jongeren werken, nauw samen. Met elkaar vormen ze een sluitend netwerk om kinderen en jongeren die risico's lopen of problemen hebben, te signaleren en te begeleiden. De organisaties geven signalen aan het signaleringssysteem over jeugdigen af die risico lopen of problemen hebben. Geven twee of meer organisaties signalen af over eenzelfde kind of jongere dan ontstaat een match. Partijen worden van elkaars bemoeienis op de hoogte gesteld. SISA wijst een regisseur aan voor deze casus en de gezamenlijke organisaties werken samen om de problemen op te lossen.

De gemeenten op Voorne-Putten kunnen sinds 1 maart al gebruik maken van het systeem. De gemeenten op Voorne-Putten zijn ook bezig met het aansluiten van de kinderopvangcentra en peuterspeelzalen. De gemeenten streven ernaar om deze partijen voor de zomer van 2010 te begeleiden naar een aansluiting op SISA.