Gemeente Alkmaar


Sportloket Alkmaar

Sportbureau en Sportbedrijf presenteren gezamenlijke website Sportloket Alkmaar

Alkmaar, 27 april 2010

Waar moet ik zijn om een sporthal te huren? Bij wie moet ik me opgeven om mee te doen aan sportactiviteiten? Met de oprichting van het Sportloket is het antwoord op deze sportvragen steeds hetzelfde: www.sportloketalkmaar.nl!

Het Sportloket is een samenwerking van Sportbedrijf Alkmaar (verantwoordelijk voor sportaccommodaties en sportvelden) en Sportbureau Alkmaar (schoolsport, wijksport en verenigingsadvies). Met de nieuwe site wordt alles wat bezoekers willen weten op het gebied van de sport in Alkmaar op een centrale plaats gepresenteerd.

Peter de Baat, wethouder Sport: `Sporten is belangrijk voor iedere Alkmaarder, van jong tot oud. En goed geïnformeerd zijn over de sportmogelijkheden in Alkmaar hoort daarbij! Met de komst van de nieuwe website is dat nog gemakkelijker. Digitale dienstverlening en sport horen bij elkaar in Alkmaar.'

De nieuwe website geeft een overzicht van het complete sportaanbod en heeft ook een sportkalender. Ook is er een interactieve kaart waarop alle sportaccommodaties getoond worden en kan er online een sporthal of sport- en spelmateriaal gereserveerd worden. Uiteraard is nieuws een belangrijk onderdeel van de site en verschijnen regelmatig `polls' (opiniepeilingen). De eerste opiniepeiling gaat over Alkmaar Sportstad.

De samenwerking tussen Sportbureau en Sportbedrijf wordt de komende tijd geïntensiveerd. Met de komst van de gezamenlijke website is de eerste stap in de verbetering in de dienstverlening genomen.