Landstede

Expeditie TAK: een sportieve dag met teamwork

Ook dit jaar heeft het Thomas a Kempis College weer een Expeditie TAK georganiseerd. De jaarlijkse expeditie voor alle leerlingen van het Thomas a Kempis College en Jena XL, begon dit jaar op de koude ochtend van 20 april. Het werd een spectaculaire, sportieve dag met veel teamwork.

De leerlingen kwamen onderweg langs verschillende checkpunten, waaronder Centre for Sports & Education (CSE) en sportpark de Pelikaan. De sportieve activiteiten werden begeleid door examenleerlingen en leraren.

Bij het paalwerpen werd streng beoordeeld: Mag je creatief gooien? vroeg Alec (4H) die er een beetje lol in begon te krijgen. Nee! werd er, bang voor chaos, geantwoord.

Bij een volgend controlepunt, de Wythemerplas, zat de stemming er inmiddels goed in en kwamen de verhalen los. Gelijk bij het eerste groepje dat hier aankwam, viel de kano om midden op de plas! aldus Vivian (V6).

Terug op het Thomas a Kempis College, locatie Centrum, bleek de dag nog niet voorbij: er werd van het gebouw afgesprongen, er stond een enorm springkussen voor de school en er werd met kanos in de gracht gevaren. Het was erg gezellig en vrijwel iedereen had het naar zijn zin. Zeker toen ook nog eens de zon doorbrak.