FNV


27-4-2010

Eerste Troonrede 'Willem Alexander' over sterkste schouders, zwaarste lasten

Voor zijn 43ste verjaardag kreeg 'ZKH Prins Willem Alexander' (lookalike) vandaag om 13.00 uur van FNV-voorzitter Agnes Jongerius een bijzonder cadeau: zijn eerste Troonrede als 'koning van de toekomst', de 'Troonrede van het Volk' met een visie voor het Nederland van de toekomst.

'ZKH Prins Willem Alexander' kwam samen met 'HKH Prinses Máxima' (lookalike) in de 'Gouden Koets van het Volk' naar het Plein in Den Haag.

Hij sprak daar de Troonrede van het Volk uit, die enthousiast werd begroet door de aanwezigen. Hij zei onder meer dat de lasten van de economische crisis en de bezuinigingen eerlijk verdeeld moeten worden, waarbij de sterkste schouders het meeste bijdragen.

{eerste_troonrede_lookalike_willem_alexander_tcm7-27378.jpg}

Groeiende tweedeling "De regering maakt zich zorgen om de groeiende tweedeling in Nederland. De tweedeling tussen mensen met kleine en grote banen. Tussen werkenden en werklozen. Mensen met een vast, en mensen met een tijdelijk contract. Of tussen jong en oud, man en vrouw, hoog- en laag opgeleid. Autochtoon en allochtoon. De regering vindt dat niemand uitgesloten mag worden."

Installatiebranche Daarnaast kondigde 'Willem Alexander' op persoonlijke titel aan dat hij voornemens is de paleizen van Oranje te laten isoleren. Onze toekomstige koning zei dat dat "goed is voor de werkgelegenheid in de installatiebranche, goed voor uw en mijn kinderen, het klimaat, en de energierekening".

Meer informatie Download de Troonrede van het Volk >> Zie het origineel