Witteveen en Bos

Railinfra Solutions verwerft opdracht Amstelveenlijn

(27-04-2010)

Railinfra Solutions heeft na een aanbesteding de opdracht verworven om de ingenieursdiensten te leveren voor de voorbereiding van de ombouw van de huidige Amstelveenlijn tot volwaardige metroverbinding. De opdrachtgever is Projectbureau Amstelveenlijn; een samenwerkingsverband tussen Stadsregio Amsterdam, de gemeente Amstelveen, de gemeente Amsterdam en stadsdeel Zuideramstel.

Door de toename van inwoners en arbeidsplaatsen in de regio neemt de vraag naar goed en betrouwbaar openbaar vervoer toe. De huidige Amstelveenlijn speelt een belangrijke rol in de bereikbaarheid van Amstelveen en de regio, maar heeft onvoldoende capaciteit en kwaliteit. Daarnaast nadert de huidige lijn het technische einde van haar levensduur.

Het projectbureau heeft als opgave om in 2012 een haalbaar en betaalbaar plan op te leveren en het besluit tot ombouw voor te bereiden. In 2012 wordt politiek definitief besloten of en hoe de Amstelveenlijn wordt omgebouwd tot metro. Doelstelling is ingebruikname van de metro in 2017.