3 M opnieuw beloond voor haar duurzaamheidbeleid

27/04/2010 15:32

3M Nederland B.V.

3M is opnieuw onderscheiden voor haar duurzaamheidbeleid. Ditmaal met de Dow Jones Sustainability Index Gold-class. Hierdoor mag het bedrijf zich rekenen tot de wereldleiders voor haar milieustrategie en uitvoering daarvan.

Jaarlijks evalueert het Zwitserse Sustainability Asset Management (SAM) 2.500 bedrijven uit de Dow Jones Global Total Stock Market Index op hun duurzaamheidinspanningen. SAM levert informatie op basis waarvan de Dow Jones Sustainability Indices worden samengesteld. De duurzaamheiddatabase van SAM is volgens kenners een van de grootste ter wereld. SAM is eigendom van de in Rotterdam gevestigde Robeco Groep.

Deze duurzaamheidonderscheiding is de tweede binnen een maand, toen 3M al de Energy Star Sustained Excellence award voor het zesde opeenvolgende jaar kreeg. De Energy Star Awards worden toegekend door het Amerikaanse Environmental Protection Agency en het Department of Energy.

Over 3M

Als erkend leider in Research & Development produceert 3M duizenden innovatieve producten voor tientallen verschillende markten. 3M's kernkwaliteit is haar meer dan 40 verschillende technologieplatforms - vaak in combinatie met elkaar - te vertalen naar oplossingen voor een breed scala klantbehoeften. Met een omzet van $ 23 miljard heeft 3M wereldwijd 75.000 mensen in dienst en in meer dan 65 landen productielocaties.

Voor meer informatie, kijk op www.3M.nl of www.3Mfonds.nl .

3M, Scotch, Post-it, Scotchgard, Vikuiti, Nexcare, Scotchprint, Filtrete, Command, en Scotch-Brite zijn handelsmerken van 3M Company.





http://www.3M.nl/MVO