Gemeente Stein


Stein sluit jaarrekening 2009 af met een positief saldo

Het college van B&W concludeert op basis van de jaarrekening 2009 dat de gemeente Stein belangrijke stappen heeft gezet in het verwezenlijken van de ambities en dat de voornemens opgenomen in de begroting grotendeels zijn gerealiseerd. âOver de behaalde resultaten zijn we tevredenâ, aldus het college. Het jaar 2009 sluit de gemeente af met een positief saldo van 415.000 euro. Geld

â2009 was een bijzonder jaar: de economische crisis werd voelbaar en in Stein kwam daar nog eens de verwoesting van het winkelcentrum door een brand in de kern van Stein bovenop. Ondanks al deze tegenslagen is het toch gelukt het jaar 2009 met ruim vier ton in de plus af te sluiten. De verkoop van de Essent aandelen heeft ons als gemeente ook nog eens 26 miljoen euro opgeleverd.

De jaarrekening is nadelig beïnvloed door de financiële gevolgen van de brand: afbraak van het Socio centrum en een hoger verlies van het centrumplan.
Verder zijn de nadelige gevolgen van de economische crisis voor de resultaten van diverse woningbouwprojecten en fors lagere opbrengsten uit de bouwleges in deze jaarrekening verwerkt. Allemaal min of meer incidentele tegenvallers.

âOndanks deze tegenslagen is het ons gelukt de jaarrekening positief af te sluiten en dit is niet alleen bereikt door de verkoop van de Essent aandelenâ, aldus wethouder Wim Janssen.

Desondanks kunnen we met een positief saldo afsluiten omdat er ook sprake is van van o.a. lagere onderhouds- en apparaatskosten. Ook weer met een incidenteel karakter.

âHet batige saldo van de jaarrekening willen we grotendeels toevoegen aan de algemene reserve, althans dat is het voorstel van het college aan de gemeenteraad. We zullen het hard nodig hebben, omdat de financiële toekomst zeer onzeker is geworden door de aangekondigde rijksbezuinigingenâ, aldus wethouder Janssen.