Belgisch metaalconstructiebedrijf Geldof kiest voor groene groei 27/04/2010 15:47

PR Newswire

HARELBEKE, België, April 27, 2010 /PRNewswire/ -- Voor een uitbreiding van het monstercontract dat Geldof Metaalconstructie vorig jaar binnenhaalde, kiest het Belgische constructiebedrijf voluit voor ecologie: als oefening wordt +/- 600 ton op maat gesneden, voorgevormde en op een milieuvriendelijke manier gestraalde en geschilderde stalen platen per binnenschip verscheept van Harelbeke naar de containerterminal van Amsterdam. Bij een positieve evaluatie volgt de resterende 16.400 Ton. Op die manier houdt Geldof meer dan 850 vrachtwagens van de Belgische en Nederlandse wegen en talloze kilo's CO2 uit de lucht.

In juni 2009 haalde het Belgische Metaalconstructiebedrijf Geldof het monsterproject binnen voor de bouw van een tankterminal in opdracht van Vopak. Geldof staat in voor de constructie van 23 brandstoftanks in de Westpoort-haven van Amsterdam. De tanks hebben een totaal opslagvolume van 620.000mcubed, een ongeziene capaciteit voor West-Europa.

Verder groeien

Bijna één jaar later, is het immense project opgestart. De plannen voor het Amsterdamse tankpark zijn nog mooier, de 2e fase (opnieuw goed voor zo'n 12.000 ton staal) werd opnieuw toevertrouwd aan Geldof. Met andere woorden, Geldof Metaalconstructie blijft uitgroeien tot een belangrijke internationale speler en daarom wil het bedrijf het goede voorbeeld geven door resoluut te kiezen voor ecologie.

Duurzaam groeien

Een eerste groene stap wordt al gezet bij het transporteren
van een nieuwe lading platenmateriaal naar Amsterdam. In plaats van de 600 ton stalen platen over de weg te vervoeren, kiest Geldof voor een ecologische oplossing: transport per schip.

In totaal zijn vandaag 30 schepen met de stalen platen vanuit Geldof in Harelbeke in de haven van Amsterdam toegekomen. Op die manier houdt Geldof meer dan 850 vrachtwagens van de al zwaar belaste Belgische en Nederlandse autosnelwegen.

Nog meer groene transporten

'Jammer genoeg is het niet altijd mogelijk om deze milieuvriendelijke weg te kiezen', zegt logistiek Manager Olivier Ramont van Geldof. 'Soms ligt de werf te ver van een haven, of is er geen havenpartner te vinden die in staat is om de bijzondere, zware en logge staalconstructies ter plaatse over te slaan en te bewaren. Maar voor dit project zijn alle omstandigheden perfect. En als deze eerste 600 ton veilig en wel ter plaatse geraakt, zullen we de volgende 16.400 ton ook via binnenvaart vervoeren.'

En zo werd vandaag een duidelijke stap gezet naar ecologisch verantwoord en maatschappelijk ondernemen met zorg voor mens en milieu. Aan boord hebben zij 12-meter-lange stalen platen, met een breedte van 2,5 m en met een stukgewicht van 5 ton.

Een staaltje van hoe industrie en milieu elkaar ontmoeten.

Over Geldof

Geldof Metaalconstructie is een internationale leverancier van totaaloplossingen voor industriële opslag, verwerking en handling. Dit bedrijf met zijn hoofdkwartier in Harelbeke ontwerpt en vervaardigt metalen onderdelen voor droogopslag, tanks, drukvaten en bijzondere projecten. Het bedrijf stelt vandaag 183 personeelsleden te werk op zijn terreinen in Harelbeke. In 2009 behaalde Geldof een omzet van 82 miljoen euro, goed voor een nettowinst van 3,2 miljoen euro. Het bedrijf is in handen van Petra Geldof, dochter van oprichter Michel Geldof, Bernard Mestdag en Marc Meurisse. In 1996 nam het bedrijf de internationaal gereputeerde staalverwerkingsfirma G? International uit Willebroek over.

Meer informatie over Geldof Metaalconstructie of zusterfirma G? International, vindt u op de website http://www.geldof.be of http://www.ggi.be

Foto:
http://www.belgamediasupport.be/pressrelease/press-attachment.do?attachmentType=picture?=today?=1?=11698?=all?=b65d6f67-51f8-11df-bba5-2bf3e63711f8

(Vanwege de lengte van deze URL kan het nodig zijn om deze hyperlink te knippen en plakken in het adresveld van uw internetbrowser. Verwijder zonodig de spatie.)

Meer info: Eva Verhamme, Marketing Department, +32(0)56-73-21-15, eva.verhamme@geldof.be






-