Wecycle biedt 50 basisscholen Flevoland gratis voorstelling aan

27/04/2010 15:58

Stichting NVMP

Wecycle, het initiatief voor de inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen, biedt 50 basisscholen in de provincie Flevoland een gratis voorstelling aan van de Milieubende. Na een vrolijke voorstelling gaan kinderen van groep 8 in de aansluitende workshop aan de slag om concrete oplossingen te bedenken die de wereld duurzamer maken. De winnende ideeën worden bekend gemaakt tijdens het slotevenement op 15 oktober in het Dolfinarium en ook echt uitgevoerd i.s.m. bedrijven. Wecycle ondersteunt de voorstellingen om hiermee de aandacht vestigen op de noodzaak van het inzamelen van elektrische apparaten en spaarlampen. Meer informatie en inschrijven: www.wecycle.nl/milieuheld.

"Er is nog macaroni" is een vrolijke en absurde voorstelling over wat er gebeurt als de wereld zou vergaan. In de aansluitende workshop worden de kinderen gestimuleerd heldendaden te bedenken en (in samenwerking met een bedrijf) ook echt uit te voeren. Centraal daarbij staan creatieve maar wel realistische ideeën. Uit alle inzendingen kiest een deskundige jury tien nominaties die worden uitgenodigd voor het slotfeest op vrijdagochtend 15 oktober in het Filmtheater van Dolfinarium Harderwijk. Daar worden de makers van de drie opvallendste plannen in het zonnetje gezet.

De Milieubende is een project van theatergroep Max. Met educatieve voorstellingen maakt de Milieubende helden van kinderen die hun steentje willen bijdragen om de wereld duurzamer te maken. Deze doelstelling sluit nauw aan bij Wecycle, die veel waarde hecht aan educatie van kinderen over het onderwerp recycling. Al 1.200 basisscholen zijn Wecycle-school: een inzamelpunt voor elektrische apparaten om deze te laten recyclen, waarbij de school wordt beloond.

Wecycle wil iedereen ervan bewust maken dat gebruikte kleine elektrische apparaten (mp3-speler, spelcomputer, föhn, boor, radio, broodrooster, enz.) en spaarlampen niet thuishoren in de afvalbak of in een land waar minder eisen worden gesteld aan de veiligheid voor mens en milieu bij inzameling en recycling. Kostbare grondstoffen gaan hierbij verloren, terwijl hergebruik mogelijk is tot meer dan 90 procent. "Gooi nooit weg, maar lever in!" is daarom de centrale boodschap van Wecycle, die aangeeft dat het heel normaal en nuttig is ook kleine apparaten en spaarlampen in te zamelen.

Over Wecycle

Wecycle wil meer elektrische apparaten en spaarlampen inzamelen en recyclen. Wecycle is een initiatief van producenten en importeurs, die hiervoor de krachten bundelen met scholen, verenigingen, gemeenten, detaillisten, kringloopbedrijven en consumenten. Meer informatie: www.wecycle.nl.

Over de NVMP

De NVMP (Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten) organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen in opdracht van de producenten en importeurs. Zij geven hiermee invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en voldoen aan hun wettelijke verplichtingen. De NVMP heeft een landelijk dekkend systeem om efficiënt en milieuvriendelijk in te zamelen en te recyclen. Meer informatie: www.nvmp.nl





http://www.wecycle.nl