Nederlandse helden op een postzegelvel

27/04/2010 16:33

TNT Post

BREUKELEN, 27 APRIL 2010 - Mies Bouwman en Willeke Alberti hebben vandaag uit handen van Katja Veen, manager Consumentenmarkt van TNT Post de eerste Zomerpostzegels 2010 ontvangen. Op deze postzegels staan portretten van zes helden van toen en nu. De overhandiging vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op Landgoed Groenevecht in Breukelen.

Nederlandse helden

TNT Post eert de Nederlandse helden ieder met een eigen postzegel in de uitgave van de Zomerpostzegels 2010. Het postzegelvel met de beeltenissen van deze beroemde landgenoten zal bij velen warme en bijzondere herinneringen oproepen.

De postzegels dragen de silhouetten van helden van toen en nu: Annie M.G. Schmidt (1911-1995), schrijfster van onvergetelijke kinderboeken, liedjes en musicals; Ramses Shaffy (1933-2009) met zijn hartverwarmende chansons; Fanny Blankers-Koen (1918-2004), internationaal atlete van de 20e eeuw; 'Tenore Napolitano' en zanger van het levenslied Willy Alberti (1926-1985); tv-icoon en kinderboekenschrijfster Mies Bouwman (1929) en Dick Bruna (1927), illustrator en schrijver van onder meer de Nijntje-kinderboeken. Hun liedjes, boeken en andere prestaties spreken nog steeds tot de verbeelding en verrijken tot op de dag van vandaag de levens van mensen uit alle leeftijdsgroepen.

Over de postzegels

De zes portretten van de Nederlandse helden zijn gemaakt op basis van verschillende foto's. Daarbij zijn de portretten in silhouet afgebeeld. "Het silhouet is een abstractie van het portret", aldus Jochem Leegstra creative director bij bureau ....,staat, en verantwoordelijk voor het ontwerp van de Zomerpostzegels 2010. "De details in het gezicht ontbreken, je ziet alleen de contouren. En dat is precies goed, want deze mensen zijn zo bekend dat je hen al herkent aan hun silhouet." Bureau ....,staat heeft zo op ingenieuze wijze de grootsheid van deze helden onderstreept.

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de allereerste Zomerpostzegels werden uitgebracht. De Zomerpostzegels bieden iedereen de mogelijkheid om ouderen te ondersteunen. De opbrengst van de bijslag van 22 eurocent per postzegel komt namelijk volledig ten goede aan het Nationaal Ouderenfonds.

Verkoopprijs, verkrijgbaarheid en geldigheid

De frankeerwaarde van de postzegel is 44 eurocent + 22 eurocent bijslag. De Zomerpostzegels 2010 verschijnen in een oplage van 440.000 vel. De postzegels zijn vanaf 27 april, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij de Collect Club in Groningen, via de Onlinewinkel op www.tntpost.nl/collectclub, bij de reguliere verkooppunten en bij de vrijwilligersafdelingen van het Ouderenfonds , zie ook www.zomerzegels.nl.

De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland die het moeilijk hebben, met concrete diensten en activiteiten. Het Ouderenfonds bestrijdt eenzaamheid en armoede onder ouderen. Daarnaast maakt zij zich sterk om de veiligheid te vergroten en een gezonde oude dag te bevorderen. Activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid. Zo maakt het Nationaal Ouderenfonds écht verschil in het leven van deze ouderen.

Over TNT Post

TNT Post verwerkt dagelijks 15 miljoen poststukken (waarvan 400.000 pakketten) met ruim 7,6 miljoen bestemmingen in Nederland. Het bedrijf verbreedt daarnaast zijn horizon internationaal door middel van acquisities in Europa en Azië. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post. TNT Post is in de eerste plaats actief op het gebied van post: collectie, sortering, transport en aflevering van brieven en pakketten. Daarnaast is de onderneming gespecialiseerd in data- en documentdiensten, direct mail, e-commerce en internationale post. TNT Post heeft zo'n 58.000 mensen in dienst in Nederland. De omzet van TNT Post in 2009 bedroeg 4.216 miljoen euro. TNT Post is onderdeel van TNT N.V. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.

EINDE BERICHT

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.