Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 27-04-2010

Twee aanhoudingen na poging inbraak in garagebox

BREDA: De politie kreeg maandag tegen 11.30 uur melding van een poging inbraak aan de Bergdreef. Een getuige zag een aantal mannen een garagedeur open breken. De man liep op de inbrekers af en sprak hen aan. Ze gingen er direct vandoor in een auto.
De politie trof de genoemde auto aan op de Alexberg op een
parkeerterrein. Hier konden twee personen worden aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man en een 22-jarige man uit Utrecht. De twee zijn in verzekering gesteld. Een derde inzittende ging er te voet vandoor bij aankomst van de politie. Een getuige had gezien dat de inzittenden van de auto kentekenplaten weggooiden en deze werden teruggevonden. De eigenaar, een inwoner van Prinsenbeek, had al aangifte gedaan van de diefstal. De kentekenplaten zijn voor onderzoek in beslag genomen. Ook de auto van het stel is in beslag genomen.
Van de verschillende getuigen is een verklaring opgenomen. De
gedupeerden waren op het moment van de inbraak niet aanwezig. Van hen zal later aangifte worden opgenomen.

Vrouw beroofd van tas

BREDA: Een 27-jarige vrouw uit Breda liep maandag rond 12.45 uur met haar moeder over de losplaats van een supermarkt richting de
parkeerplaats. Er passeerde een fietser met een bijrijder. De bijrijder griste de tas van de arm van de vrouw en het tweetal ging er vandoor. Ze fietsten om het winkelcentrum heen weg. De politie heeft aangifte opgenomen van de vrouw.

Beginnend bestuurder raakt macht over stuur kwijt

TETERINGEN: De politie kreeg dinsdag tegen 04.00 uur melding van een ongeval aan het Hoeveneind, waarbij de bestuurder de plaats van het ongeval had verlaten. Even later kwam de 19-jarige man uit Teteringen, die bestuurder van de auto was geweest, terug bij het voertuig. Hij is aangehouden en verhoord. De man verklaarde de auto van een bekende te hebben gebruikt. De eigenaar was niet op de hoogte van het feit dat hij in de auto reed op dat moment. De verdachte verklaarde dat hij op weg was naar Breda, toen hij in de bocht de macht over het stuur verloor, tegen een lantaarnpaal aan reed. Hierna sloeg het voertuig over de kop. De man raakte in paniek en ging hulp halen. Bij terugkeer bij de auto hadden getuigen de politie gebeld en waren er agenten aanwezig. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nog drie aanhoudingen in zaak schietincident

BREDA: De politie hield dinsdag even na middernacht drie verdachten aan in verband met een schietincident dat 12 april plaatsvond in de Wensel Cobergherstraat. Op de avond zelf werden al drie aanhoudingen verricht. Een week later werden nog twee verdachten aangehouden.

Het schietincident vond 12 april rond 22.30 uur plaats bij een flatgebouw in de Wensel Cobergherstraat. Een omwonende meldde dat er op straat werd geschoten door de inzittenden van twee auto's. Er vielen geen gewonden.
Op de avond zelf werden drie inzittenden van een van de auto's aangehouden. De twee broers van 22 en 23 jaar uit Westervoort en een 18-jarige vrouw uit Arnhem werden ingesloten voor verhoor en enkele dagen later in vrijheid gesteld.
Van de verdachte die vorige week werden aangehouden, een 21-jarige - en een 23-jarige Bredanaar, zit er momenteel nog één vast. De ander is in vrijheid gesteld en is geen verdachte meer in deze zaak.
Dinsdag hield de politie een 21-jarige zonder vaste woon- of
verblijfplaats, een 29-jarige Bredanaar aan en een 24-jarige man uit Rotterdam. Ze zijn door een arrestatieteam aangehouden in Rotterdam, overgebracht naar Breda en hier in verzekering gesteld.
De politie onderzoekt de zaak verder.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 27-04-2010 16:47 | © Regio Midden en West Brabant |