Gemeente Oldambt


Winnaars Grunneger Schriefwedstried regio Oldambt

Vrijdagavond 23 april was het dan eindelijk zover. In restaurant `In den Stallen' in Winschoten werden tijdens een feestelijk programma de winnaars van de Oldambtster Schriefwedstried bekend gemaakt. Er was voor de avond grote belangstelling gezien de bijna 200 aanwezigen. Zowel de jeugd als de volwassenen genoten o.a. van de mooie verhalen en gedichten, het wervelende optreden van Harry Niehof en de vlotte presentatie van Jan Keitz.

De jury, bestaande uit Wia Jager-Molema (Bellingwedde), Klaas Mulder (Scheemda), Jan van Greven (Reiderland) en Sievert Bodde ( Winschoten) heeft uit de maar liefst 294 inzendingen de beste verhalen en gedichten gekozen. In de verschillende categorieën is unaniem gekozen voor Proza 18 jaar en ouder Willem Friedrich ( Winschoten)

Poëzie 18 jaar en ouder Rieko Kuipers (Heiligerlee) Proza groep 7/8 Sandy Fledderman (Vriescheloo)
Poëzie groep 7/8 Samantha Vogel ( Bad Nieuweschans) Proza 13 - 18 jaar Sander Korteweg (Bad Nieuweschans) Poëzie 13 - 18 jaar Enrico Haken (Dollardcollege Winschoten) Proza jeugd (groep 4/5/6 Judith Korte (Vriescheloo) Poëzie jeugd groep 4/5/6 Minou Otse (Bad Nieuweschans)

Deze eersteprijswinnaars vertegenwoordigen de regio Oldambt bij de provinciale finale die op vrijdag 11 juni plaatsvindt in de Statenzaal van het provinciehuis in Groningen.
De wisselbeker, die uitgereikt wordt aan de basisschool met het hoogste aantal punten, ging voor de tweede achtereenvolgende keer naar CBS de Bron uit Vriescheloo.
Deze schrijfwedstrijd werd voor de vierde keer door de openbare bibliotheken Oldambt georganiseerd.
Meer informatie op www.mijneigenbibliotheek.nl

Foto: Met van links naar rechts Willem Friedrich, Sander Korteweg, Sandy Fledderman, Judith Korte en Klaas van Zonneveld.