Radboud Universiteit Nijmegen


Radboudstudenten maken lipdub

Datum bericht: 27 april 2010

Het is een hit in het buitenland en op internet. De lipdub: een zelfgemaakte videoclip van mensen die playbacken, terwijl ze de kijker hun omgeving laten zien. Studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen hebben er nu ook een gemaakt.

Om hun hogeschool of universiteit te promoten nemen de makers in één take een clip op waarbij ze dwars door een universiteit- of schoolgebouw lopen en dansen. In de clip playbacken studenten een bekend liedje, daarna plaatsen ze de video op internet.

( bytes) Omdat de clip in één take wordt opgenomen, is er een strakke regie en planning nodig. Urenlange instructies waren nodig voor het Radboud-filmpje van precies drie minuten en 42 seconden. Om nog maar te zwijgen over de vier maanden voorbereiding. Al die moeite voor een ludieke actie. Initiator Anouk Broersma: 'We willen de eerste Nederlandse universiteit zijn die op universitylipdub.com staat. Daar worden alle filmpjes verzameld. Het is ook leuk om zo onze universiteit aan de rest van de wereld te laten zien.'

Bekijk de Nijmeegse lipdub van het nummer Tubthumping van de Engelse band Chumbawamba.
Zie het origineel