Gemeente Grave

Aanpak verkeersveiligheid parkeerterrein Sprankel/Jumbo

Om de verkeerssituatie op en rondom het parkeerterrein bij basisschool De Sprankel en tegenover de Jumbo verkeersveiliger te maken worden er de komende weken diverse werkzaamheden uitgevoerd. Zo wordt er een toegangsweg aangelegd aan de zijkant van basisschool de Sprankel aan de Estersveldlaan. Verder wordt er een aantal extra parkeerplaatsen gerealiseerd op het parkeerterrein aan de voorzijde van de basisschool. Ook wordt er op de Essinklaan een zebrapad aangelegd. Daarvoor wordt de Essinklaan tussen de Estersveldlaan en de Quaylaan 1 dag afgesloten en wordt het verkeer ter plaatse omgeleid.

Â

Circuleren

De maatregelen zijn vooral bedoeld om te zorgen dat het verkeer op het parkeerterrein kan circuleren. Het zebrapad op de Essinklaan maakt de oversteek naar de Jumbo veiliger. De nieuwe inrichtingsplannen zijn eerder besproken met de wijkraad en omwonenden.

Â

De aannemer begint met de werkzaamheden op maandag 3 mei as. en verwacht rond 19 mei as. gereed zijn. Tijdens de werkzaamheden zullen er enkele parkeerplaatsen op het parkeerterrein voor de basisschool niet beschikbaar zijn. Het werk wordt uitgevoerd door Gebr. Van Venrooij B.v. uit Weurt (024) 678 22 22 Â

Â

Informatie

De heer R. Peters, cluster Civiele techniek en cultuurtechniek, (0486) 477 277 of e-mail r.peeters@grave.nl.

Â

Â