SGP


SGP op bres voor waterschappen

Persbericht

Spreekbeurt Kees van der Staaij
Plaats: Hoogeveen / Noordscheschut
Adres: Coevorderstraatweg 50
Tijd: 20.15 uur

âHanden af van de waterschappen.â Dat zegt SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij vanavond op een bijeenkomst in Hoogeveen. Waar partijen als nota bene CDA en VVD de waterschappen willen opdoeken, blijft de SGP vol overtuiging kiezen voor sterke, onafhankelijke waterschappen. Van der Staaij: âDe waterschappen hebben hun waarde dubbel en dwars bewezen. Juist in Nederland, dat voor een groot deel onder de zeespiegel ligt, is specifieke kennis over het waterbeheer pure noodzaak.â Van der Staaij wees daarbij naar het wassende water van zee en rivieren, terwijl de bodem achter de dijken en dammen daalt. âWe moeten geen tijd en energie verdoen aan structuurdiscussies,â zei de SGP-voorman.

Volgens de SGP ligt de kracht van de waterschappen in haar onafhankelijke positie. Zij beschikken over een eigen bestuur, hebben eigen geldstromen en zijn verantwoordelijk voor een duidelijk takenpakket.
Van der Staaij: âHet buitenland kijkt vol bewondering naar onze waterschappen. Dan zou het gek zijn als wij ze zouden opdoeken. De kracht van de waterschappen is dat onze waterexperts niet afhankelijk zijn van de waan van de dag en daarom snel en effectief kunnen opereren. Je moet er niet aan denken dat waterveiligheid het in de politieke belangenafweging gaat afleggen tegen natuurontwikkeling of woningbouw. Dat zou letterlijk en figuurlijk levensgevaarlijk zijn.â